Ring nu - Telefon: 71 70 00 00

Valg af linse

Ved grå stær operationen erstattes øjets naturlige linse med en kunstig linse. På Øjenhospitalet Danmark tilbyder vi flere typer af linser, så vi kan opfylde individuelle behov og give dig optimal synskomfort.

Den nye linse er permanent og skal IKKE udskiftes, derfor er det vigtigt at du tager stilling til valg af linsetype.

Er du henvist via frit sygehusvalg, skal du være opmærksom på, at det offentlige KUN dækker operation med monofokale linser, dvs. én-styrke linser. Er du medlem af Sygesikringen Danmark ydes der tilskud til operation med ALLE typer af linser. Nederst på siden har vi beskrevet tilskudsordningerne*.

Valg af den rigtige linse til dine øjne og synsbehov

Ved forundersøgelsen vurderes hvilken type linse, der passer bedst til netop dine øjne og dit synsbehov. Efterfølgende giver vi dig råd, vejledning og besvarer dine spørgsmål. Udgangspunktet for samtalen er dit behov og dine forventninger til udbyttet af en eventuel operation. Vi har lavet en kort beskrivelse af de forskellige linser, er du interesseret i mere information kan du trykke på de respektive overskrifer.

Tilskudsordninger til alle typer af linser

Sygesikringen Danmark yder tilskud til ALLE linser. Dækningen gælder for gruppe 1 og 2 samt gruppe 5 med operationsdækning, hvor der ydes et tilskud på 6.000 kr. per øje*. Med udvidet operationsdækning stiger tilskuddet til 13.000 kr. per øje*.

Har du gennem arbejdet eller selv tegnet en sundhedsforsikring skal du kontakte dit respektive forsikringsselskab, som kan informere dig om de yder tilskud i forbindelse med operation af grå stær med special linser. *Taksterne er baseret på 2014 listen fra Sygesikringen Danmark.

Monofokal linse – én styrke

Linsen har ét fokuspunkt og giver et godt syn på lang afstand. Til kort afstand er der behov for læsebriller. Har du bygningsfejl har du behov for briller til både lang, mellem og kort afstand.

Torisk linse – korrigerer bygningsfejl

Linsen korrigerer bygningsfejl i hornhinden, har ét fokuspunkt, og giver dig et optimalt syn på afstand. Til kort afstand kan der stadig være behov for læsebriller.

Multifokal linse – flere styrker

Linsen giver skarpt syn på alle afstande, svarer til briller med flerstyrkeglas, og korrigerer eventuelle bygningsfejl i hornhinden. Operationen gør langt de fleste helt brillefri.

Alcon Acrysof Asfæriske Linser - Torisk (venstre), Monofokal (midten) ReStor multifokal (højre)

Alcon Acrysof Asfæriske Linser – Torisk (venstre), Monofokal (midten) ReStor multifokal (højre)

TLF: 71 70 00 00
Kontakt os nu
RING MIG OP
Bestil opringning
TILMELD INFOMØDE
Info om operationer
PREMIUM FORUNDERSØGELSE
Klar til linseoperation?