Spring til indholdet (Tryk Enter)

Øjenhospitalet Danmarks historie

Siden 1985 har vi hjulpet over 350.000 personer til et bedre syn. Uanset hvilket problem du har, kan vi hjælpe dig. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
 • Ingen ventetid
 • Vi tager os god tid til dig og din pårørende
 • Fokus på tryghed og kvalitet
 • Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring
4,9 på HealthPilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
Historie øjenhospitalet danmark. Faglig bøger.

Øjenhospitalet Danmark er landets ældste og antagelig største private øjenklinik. Øjenhospitalet Danmark er familieejet og ligger i hjertet af Charlottenlund på Jægersborg Allé. Visionen for hospitalet er uberørt af tid og formuleres såedes: “at give alle patienter det bedste syn muligt”.

Øjenlæge og pioner, Klaus Bo Jensen

Hospitalets historie startede i 1985, hvor den daværende ejer, stifter og pioner, øjenlæge Klaus Bo Jensen, startede en klinik i Gentofte. Ønsket var at stræbe efter den bedste øjenbehandling til alle patienter.

Som den første i Danmark opfandt Klaus den ambulante Grå Stær operation. Ambulant betyder at patienten kan gå hjem samme dag, som operationen er udført. Dette var banebrydende. Hospitalet voksede og det samme gjorde de private ydelser til alle danskere, som ønskede et alternativ til de offentlige sygehuse.

I 1991 dannede Klaus, i fællesskab med andre læger, Privathospitalet Danmark, hvor et endnu bredere udsnit af private behandlinger kunne tilbydes udover øjenbehandlinger. I 2006 valgte han atter at fokusere udelukkende på øjenspecialet og solgte Privathospitalet Danmark fra. Den dag i dag ligger Privathospitalet Danmark stadig en etage over Øjenhospitalet Danmark. Hospitalerne hjælper stadig hinanden, bl.a. ved Grå Stær eller AMD operationer i fuld bedøvelse, som Privathospitalet Danmark varetager.

Øjenhospitalet Danmark historie. Øjenlæge og stifter Klaus Bo Jensen.

Billede: Øjenlægen Klaus Bo Jensen er i gang med at foretage en øjenkonsultation for en patient. Siden etableringen i 1985 har Klaus sat nye standarder for kvalitets-øjenbehandlinger i årtierne efter, og det har sat sit mærkbare præg på kulturen på Øjenhospitalet Danmark. Klaus kan ses i billedet øverst til venstre, hvor han er i gang med en undersøgelse.

Bedste syn for alle patienter

Den totale lægestab på hospitalet udgør mange forskellige, højtspecialiserede danske speciallæger og eksperter, hver med deres subspeciale. Alt efter hvad du fejler, kan du blive behandlet af en fagperson med særlig viden indenfor netop dette område. Dette er med til at sikre patienten en behandling af højeste kvalitet. Den brede lægestab sikrer, at også meget sjældent forekommende komplikationer kan behandles.

Øjenhospitalet Danmark er i dag den øjenklinik i landet, der kan tilbyde flest forskellige øjenbehandlinger samlet på ét sted. Behandlingstilbuddet dækker AMD (øjenforkalkning), Brillefrihed, Grå Stær, Efterstær, Laser Vitreolyse (Flydere), Forhøjet tryk i øjet, Haglkorn/Bygkorn, Nethindeløsning, Øjenlåg og mm.

Læs mere om vores personale her.

Øjenhospitalet Danmark råder over noget af verdens bedste udstyr. Alt sammen for at give alle patienter det bedste syn muligt. Historie

Først i Danmark til at tilbyde

En del af Øjenhospitalet Danmarks historie er at være på forkant med udviklingen og at kunne tilbyde flest forskellige øjenbehandlinger samlet på ét sted. Vi er derudover første klinik i Danmark til at kunne tilbyde:

 1. Ambulante operationer for Grå Stær
 2. Indsprøjtninger til patienter med AMD (øjenforkalkning)
 3. Synsforbedrende linseoperationer til patienter AMD
 4. Laser Vitreolyse (fjernelse af synshæmmende Flydere)
 5. Vitrektomi (Glaslegeme operation)
 6. Alle laserbehandlinger samlet på én klinik
 7. Grå Stær operationer i fuld bedøvelse
 8. AMD (linse) operationer i fuld bedøvelse
 9. Laser behandling af druser (tidlig AMD)
Øjenhospitalet Danmark har altid været på forkant med udviklingen. Det er vores historie.

Kvalitet som en del af vores historie

I 2015 gav IKAS, Den Danske Kvalitets Model, under Sundhedsvæsenet, topkarakter til Øjenhospitalet Danmark. Ingen anmærkning var givet – hvilket er meget usædvanligt i branchen. Ligeledes modtog Øjenhospitalet Danmark i 2014 og 2015 (nyeste tal) en rapport fra Landsundersøgelsen for Patientoplevelser (LUP), der kunne meddele, at hospitalet lå over landsgennemsnittet på næsten alle parametre. Vi er stolte af at dette er en del af vores historie.

Læs mere om Øjenhospitalet Danmarks certificeringer her.

Øjenhospitalet Danmarks kompetence niveau er på højde med førende nationale og internationale øjenklinikker. Af denne årsag har mange kollegaer fra Danmark og udlandet besøgt os i gennem tiden for at blive undervist i øjenkirurgi. Her kan blandt andet nævnes: Belgium, Holland, Tyskland, Finland, England og Kina.

Øjenhospitalet Danmark vil fortsat udmærke sig nationalt, såvel som internationalt, og sætte nye standarder for kvalitet, sikkerhed og skræddersy løsninger til alle patienter.

Øjenhospitalet Danmark, priser på øjenoperationer og behandlinger.