Spring til indholdet (Tryk Enter)

Bygkorn og haglkorn

Bygkorn og haglkorn kan være irriterende og forringe ens udseende. Hvis du føler, at et lokalt område hæver, bliver ømt og/eller har rødme, så er det klogt at få en fagperson til at kigge på det.
En person undersøges for bygkorn.

Hos os får du ekspertrådgivning vedrørende dit Bygkorn og/eller Haglkorn. Vi hjælper dig til en hurtig tid og udredning.

 • Hurtig tid til udredning
 • Hurtig behandling – typisk mindre end 1 uges ventetid
 • Ekspertrådgivning – gennem hele forløbet
 • Behandling udføres af erfarne øjenkirurg

Symptomer på bygkorn og haglkorn

Symptomerne for Bygkorn kan variere, men typisk kan man selv se et hævet og ømt område, enten på ydersiden eller på indersiden af øjenlåget. Hvis du føler, at et lokalt område hæver, bliver ømt og/eller har rødme, så er det klogt at få en fagperson til at kigge på det og evt. starte en behandling om nødvendigt. Placering af Bygkornet er indersiden af øjenlåget. Udvikler det sig, kan det ligeledes “forringe” ens udseende.

Symptomerne for Haglkorn er forbundet med symptomerne for et Bygkorn. Bygkornet kan nemlig udvikle sig til et Haglkorn, som er en mindre kronisk knude med arvæv-dannelse efter et bygkorn. Et Haglkorn gør ikke ondt, men det kan irritere ens øje. Placeringen af et Haglkorn er i øjenlågets rand eller på indersiden af øjenlåget.

Et bygkorn på underside af øjenlåg.

Fjernelse og behandling af bygkorn

 • Oftest kræver et bygkorn ikke behandling, og vil forsvinde spontant efter ca. 2 uger.
 • Har du stadig et bygkorn efter ca. 2 uger, vil næste skridt være en medicinsk behandling – enten antibiotiske øjendråber eller salve.
 • Forsvinder bygkornet ikke efter medicinsk behandling, kan det betegnes som et haglkorn, hvilket skal fjernes kirurgisk ved en operation.

Få hjælp i dag

Klar til at opleve samme kvalitet af pleje som vores tilfredse patienter? Ring til os eller book en tid i dag.

Kirurgisk fjernelse af haglkorn

Som nævnt, findes der to former for Haglkorn, der kan forekomme på det indre eller ydre øjenlåg – uanset placeringen foretages samme behandling.

Typisk oplever man følgende symptomer: som ubehag omkring øjet, udposning eller en knop omkring øjenlåget, rødme, ømhed, smerte, hævelse, svie og kløe. Er symptomerne vedvarende, vil man fjerne det kirurgisk ved en operation. Det er et mindre indgreb af kort varighed af ca. 10 min.

Til trods for at det er et mindre kirurgisk indgreb, kræves en erfaren kirurg. Indgrebet skal foretages nænsomt for at sikre, at den øvrige del af øjenlåget ikke tager skade.

Vores øjenkirurger, som udfører denne operation, har alle specialeerfaring i øjenlågskirurgi.

Før Bygkorn operation gives der altid bedøvelse i form af øjendråber og herefter en lokalbedøvelse ved øjenlåget. Lokalbedøvelsen gør, at indgrebet er helt smertefrit. For dem, som er ekstra nervøse eller er der tale om små børn, kan vi tilbyde fuld narkose.

Operationen er en sikker procedure og komplikationer forekommer meget sjældent.

Et bygkorn (infektionen) kan vende tilbage samme sted eller tæt på. Dette skyldes, at de samme biologiske årsager fortsat er til stede for at danne nye bygkorn. Det kan være nødvendigt, at foretage yderligere indgreb. Oplever man bygkorn som et tilbagevende problem, anbefaler vi, at man starter et fokuseret forløb med behandling af øjenlåg- kanter og kirtler.

Hvorfor får man et bygkorn?

Bygkornet kommer af en dannelse af en knude omkring øjenlåget, som kan være forårsaget af en tilstoppet tårekirtel. Knuden er godartet (ikke relateret til kræft), men giver en række generende symptomer. Uddybende fortalt, er et Bygkorn en infektionstilstand, som opstår i øjenlågets kirtler. En tilstoppet tårekirtel er grobund for at en bakterie kan leve og et bygkorn kan udvikles.

Hertil findes der forskellige stadier af bygkorn afhængig af dens udvikling, derfor har et bygkorn også forskellige navne. På dansk kaldes det bygkorn eller haglkorn, i fagsprog Hordeolum eller Chalazion, hvor sidsnævnte kræver behandling. Behandlingen er vi specialister i at udføre og kan klare dette nænsomt i lokal bedøvelse.

Hvorfor vælge Øjenhospitalet Danmark?

Vores øjenbehandlinger er udformet med patienten i centrum. Fra første konsultation til efterbehandlingen, sikrer vi en holistisk, personlig og effektiv sundhedsoplevelse. Her er nogle grunde til at vælge vores behandlinger.
Hurtig Undersøgelser og Behandlinger

Vi sikrer hurtig behandling uden unødvendige ventetider, for hurtigere genoptagelse af din hverdag.

Erfarne øjenlæge og specialiseret personale

Vores øjenlægerne har stor erfaring og er dygtige til at udføre en bred vifte af øjenoperationer med stor præcision.

Personlig Konsultation

Vores øjenlæger bruger tid på at forstå dit specifikke problem, dine behov og dit livsstil for at foreslå den bedste behandling.

Øjenlågspecialist følger dig hele vejen

Fra start til slut er vores øjenlågspecialist med dig, og sørger for din komfort og velvære.

Omsorgsfulde læger

Vores læger tager sig tid til grundigt at tale med dig og forstå dine behov.

Største udvalg af øjenbehandlinger

Vi tilbyder det bredeste udvalg af øjenbehandlinger inden for den private sundhedssektor.

Bygkorn priser

Behandling

Bygkorn

4.300 kr.

Bygkorn og haglkorn kan være irriterende og forringe ens udseende. Hvis du føler, at et lokalt område hæver, bliver ømt og/eller har rødme, så er det klogt at få en fagperson til at kigge på det

 • Ingen ventetid
 • Råd og vejledning
 • Behandling udføres af erfarne øjenkirurg

 

Hvad kan du forvente ved et besøg på Øjenhospitalet Danmark?

 • Ingen ventetid – eller meget kort ventetid
 • God tid til at snakke med dig / din pårørende
 • Fokus på tryghed, kvalitet og professionalisme
 • Specialiseret øjenlæger med mangeårig erfaring med høj faglighed
 • Vi kan som oftest hjælpe dig – uanset hvad dit problem måtte være
 • Du kan forvente at få en afklaring og eventuelt en plan for et videre forløb.
 • 5-stjernet ★★★★★ patienttilfredshed
 • Kun 200 m fra S-tog station
 • Gratis parkering og kaffe/te/kakao

Tilskudsmuligheder

Du kan muligvis få tilskud til din undersøgelse hos Sygeforsikringen Danmark eller diverse Sundhedsforsikringer.

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, så anbefaler vi dig, at tage kontakt til Sygeforsikringen Danmark forinden du kontakter os, så du ved om du er dækket.

Har du en Sundhedsforsikring anbefaler vi dig, at du kontakter dit forsikringsselskab og høre om du er dækket forinden du kontakter os. Er du ikke dækket, kan du altid rette henvendelse alligevel mod en egenbetaling.

Finansiering

Ønsker du at få finansieret hele eller dele af din behandling? I samarbejde med den danske bank, Sparxpres, kan vi tilbyde en yderst nem og billig finansiering.

 • Attraktiv finansiering – op til 120 måneder
 • Lavt gebyr
 • Kan indfries når som helst
 • Nem og hurtig oprettelse
 • Få svar indenfor 15 minutter
 • Lån fra 5.000 – 160.000 kr.
 • Ønsker du at låne mere end 100.000 kr., så skal det ske gennem os
 • Sparxpres hører under SparNord – en stærk dansk bank
 • Sparxpres kan også være behjælpelig med, at rådgive i forhold til finansiering af øjenoperation.

Ring til os

Hør det fra andre

Det siger vores kunder

Vi sætter en ære i at have tilfredse kunder, der føler sig trygge; både ved vores kompetencer og vores medarbejdere.

Praktisk information

Din vej til et bedre syn – uden ventetid

På Øjenhospitalet Danmark er vi ingen ventetid på hverken undersøgelser eller konsultationer. Det er ganske enkelt at komme igang – også med behandling.

1

Book din første konsultation

Book din første konsultation med vores kyndige læger. De sørger for at give dig en grundig undersøgelse, hvor dine udfordringer kortlægges og en videre plan lægges.

2

Start din behandling

Når der er lagt en plan for din behandling, kan der bookes et tidspunkt for behandling med det samme. Du kan også ringe senere hen og aftale nærmere med vores sygeplejersker.

3

Se verden med friske øjne

Når din behandling er vel overstået, er du klar til at se verden med friske øjne. Et godt og klart syn højner livskvaliteten og sikre at du kan være ordentligt til stede, når livets vigtige begivenheder folder sig ud.

Billedgalleri

Vi kan vise dig dét du kan forvente

Vi ved at det kan være forbundet med usikkerhed og nervøsitet at træde ind på en øjenklinik. Derfor vil vi gerne vise dig dét du kan forvente at se, når du starter din rejse med os.