Spring til indholdet (Tryk Enter)

Frit Sygehusvalg

Siden 1985 har vi hjulpet over 350.000 personer til et bedre syn. Uanset hvilket problem du har, kan vi hjælpe dig. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
  • Ingen ventetid
  • Vi tager os god tid til dig og din pårørende
  • Fokus på tryghed og kvalitet
  • Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring
4,9 på HealthPilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
Frit sygehusvalg øjenoperation. Øjenhospitalet Danmark.

Frit sygehusvalg og udvidet frit sygehusvalg

Vi får mange henvendelser fra borgere, patienter og pårørende vedrørende behandling på Øjenhospitalet Danmark under udvidet frit sygehusvalg. Oftest bliver det mødt af en undren, når vi fortæller, at det udvidede frie sygehusvalg ikke dækker en behandling på Øjenhospitalet Danmark. Der er flere årsager til, at vi bevist har fravalgt denne ordning. Nedenstående tekst kan forhåbentlig skabe mere klarhed for interesserede. Hvis du mangler yderligere rådgivning, er du altid velkommen til, at ringe til os på telefon 71 70 00 00.

Hvad betyder frit sygehusvalg for dig som øjenpatient?

Som udgangspunkt kan du frit vælge sygehus, når du skal undersøges og/eller behandles. Ligeledes har du, som patient også ret til at blive udredt (undersøgt og få stillet en diagnose) inden for en måned. I tilfælde af at ventetiden på din behandling overstiger 30 dage, har du ret til at vælge et privathospital som dit behandlingssted (ifl. Sundhed.dk).

Selvom det offentlige behandlingssystem tilbyder gode muligheder for, at patienten kan blive behandlet på et privathospital, så er valget ikke helt frit endda. Det offentlige behandlingssystem har en række aftaler med private øjenklinikker- og hospitaler (som hjælper det offentlige med at behandle patienter). Valget er dog ikke helt frit, eftersom patienten kun kan vælge ud fra en relativt kort liste af private øjenklinikker. Patientvejledningen vil derfor kun henvise til selv samme liste – uafhængigt af patientens egne præferencer. Det betyder, at patienten kun kan vælge at blive henvist til de klinikker, som vel at mærke har indgået en aftale med Danske Regioner. Øjenhospitalet Danmark har pt. ingen aftale med Danske Regioner.

Læs her 10 gode grunde for hvorfor du burde overveje at vælge Øjenhospitalet Danmark