Spring til indholdet (Tryk Enter)

Alderssyn

Alderssyn (prebyoopi) gør det tiltagende svært at fokusere på tekst og objekter tæt på. Vores specialiseret øjenlæger kan tilbyde dig en hurtig operation, som giver dig et optimalt syn igen.
En patient med alderssyn bliver taget imod med et smil.

Denne side har til formål, at informere læseren om “Alderssyn” – en naturlig aldringsproces i øjet. Læs mere på denne side og bliv klogere.

Hvad er alderssyn?

Alderssyn er noget som rammer os alle, da det er en del af den naturlige aldringsproces i øjet. Alderssyn, også kaldet presbyopi (kommer fra græsk og betyder ”gammelt øje”) gør det tiltagende svært at fokusere på tekst og objekter tæt på.

Det er derfor at mange mennesker over 40 år holder eksempelvis mobilen, en avis eller et menukort længere væk fra øjnene for at kunne læse det med småt.

Billedet prøver gennem humor at demonstrere dette.

Alderssyn gør det tiltagende svært at fokusere på tekst og objekter tæt på. Det er derfor almindeligt, at mange mennesker over 40 år holder bogen længere væk fra øjnene for at kunne læse det med småt.

Hvordan kan man behandle alderssyn?

Læsebriller og skærmbriller kan bruges som hjælpemidler for at kunne stille skarpt på tekster og objekter på nært og mellem hold. På grund af fortsatte ændringer i den naturlige linse, vil der være løbende behov for stærkere læse og skærmbriller. Ofte er der tillige behov for at justere de briller, som mange bruger til at se fjernsyn og for at køre bil.

For mange er briller den rigtige løsning. Men der er også rigtige mange som er trætte af at bruge briller, og som ønsker et liv uden briller. Der er mange grunde til at mennesker  ofte føler en frustration over at være  afhængige af briller. Det kan være fordi man hele tiden skal huske hvor man sidst placerede sine briller , eller at man føler at synskvaliteten med briller ikke er hvad den burde være – f.eks.  når det regner eller når brillerne dugger til. Det kan også være at man bare føler at briller i dagligdagen er en besværlighed man gerne vil være foruden. Endelig er der er også flere og flere som bare føler, at de foretrækker et liv og et udseende uden briller.

For dem som ikke har lyst til at bruge briller,  er der i dag gode og sikre behandlinger for alderssyn og brillefrihed. For langt de fleste som overvejer en behandling for alderssyn, vil dette kunne kombineres med en behandling, som sikrer at man ikke længere har behov for briller. Det er stort set den samme procedure som ved behandling for grå stær, men med anvendelse af andre linsetyper. I begge tilfælde er der tale om at man udskifter den medfødte linse, idet denne med årene er blevet mindre fleksibel og bevirker at øjet ikke længere kan fokusere så godt som tidligere.

Er jeg egnet til en operation?

Alle øjne er forskellige, og mennesker har naturligvis også forskellige ønsker og krav til deres operation, herunder også operation for alderssyn. Vi tilbyder flere muligheder og vil gerne informere dig nærmere før eller efter vores erfarne medarbejdere har foretaget en konkret vurdering af dine behov og muligheder og derfor helt konkret kan råde dig bedst muligt.

Bliv klogere på dine muligheder

Klar til at opleve samme kvalitet af pleje som vores tilfredse patienter? Du er velkommen til at ringe til os eller se ledige tider.

Har jeg alderssyn?

De mest almindelige symptomer på Alderssyn forekommer for de fleste mennesker omkring 40-års alderen og det er uanset om ens øjne er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl, eller om man bruger briller eller kontaktlinser. Symptomerne på Alderssyn involverer typisk en gradvis forringelse af evnen til at se klart tæt på eller til f.eks. at arbejde med noget småt.

Hvad er symptomerne på alderssyn?

 1. Man har behov for at holde mobilen eller det man skal læse længere væk fra øjnene. Det kniber særligt med små tekststørrelser og små objekter.
 2. Man bliver ofte træt i øjnene, og man kan også efter læsning opleve spændingshovedpine, eller smerte rundt om øjnene.
 3. Man har ofte brug for stærkere belysning når man læser. Et af de første symptomer er typisk at folk oplever en udfordring med at læse små skriftstørrelser i dårlige belyste miljøer (f.eks at kunne læse et menukort på en restaurant).

Hvorfor vælge Øjenhospitalet Danmark?

Vores øjenbehandlinger er udformet med patienten i centrum. Fra første konsultation til efterbehandlingen, sikrer vi en holistisk, personlig og effektiv sundhedsoplevelse. Her er nogle grunde til at vælge vores behandlinger.
Hurtig Undersøgelser og Behandlinger

Vi sikrer hurtig behandling uden unødvendige ventetider, for hurtigere genoptagelse af din hverdag.

Erfarne øjenlæge og specialiseret personale

Vores øjenlægerne har stor erfaring og er dygtige til at udføre en bred vifte af øjenoperationer med stor præcision.

Personlig Konsultation

Vores øjenlæger bruger tid på at forstå dit specifikke problem, dine behov og dit livsstil for at foreslå den bedste behandling.

Øjenlågspecialist følger dig hele vejen

Fra start til slut er vores øjenlågspecialist med dig, og sørger for din komfort og velvære.

Omsorgsfulde læger

Vores læger tager sig tid til grundigt at tale med dig og forstå dine behov.

Største udvalg af øjenbehandlinger

Vi tilbyder det bredeste udvalg af øjenbehandlinger inden for den private sundhedssektor.

Alderssyn priser

Behandling

Brillefri undersøgelse

940 kr.

Overvejer du at blive delvist- eller komplet brillefri? Så er du kommet til det rette sted. Anmelderroste kirurger med over 50.000 operationer bag sig. Vi holder dig i hånden hele vejen og sikrer at dit syn er optimalt efter operation.

– Vi kan korrigerer dine bygningsfejl, alderssyn, langsynethed og/eller nærsynethed
– Enten ved 1. klasses linseoperationer eller ved
– Laseroperationer

Forundersøgelsen er tilrettelagt således:

– Synstest og målinger ved optometrist (specialuddannet optiker)
– Drøftelse af dine synsbehov ved optometrist
– Konsultation ved øjenlæge med speciale indenfor brillefri behandlinger
– Afrunding og gennemgang

Alder: Denne forundersøgelse kræver at man er fyldt 18 år.

 

Hvad kan du forvente ved et besøg på Øjenhospitalet Danmark?

 • Ingen ventetid – eller meget kort ventetid
 • Forventet tid på hospitalet er omkring 60 min.
 • God tid til at snakke med dig / din pårørende
 • Vi finder den absolut bedste løsning til dig
 • Fokus på tryghed, kvalitet og sikkerhed
 • Specialiseret øjenlæger med over 30 års erfaring med høj faglighed
 • Vi kan som oftest hjælpe dig – uanset hvad dit problem måtte være
 • Du kan forvente at få en afklaring og eventuelt en plan for et videre forløb.
 • 5-stjernet ★★★★★ patienttilfredshed
 • Kun 200 m fra S-tog station
 • Gratis parkering og kaffe/te/kakao
 • Pårørende er meget velkommen til forundersøgelsen

Finansiering

I tilfælde af at en behandling eller operation er relevant for dig, så hjælper vi gerne med en fordelagtig finansiering. Det er en sikker, nem og attraktiv løsning ved en pålidelig dansk bank: Spar Nord.

Hør det fra andre

Det siger vores kunder

Vi sætter en ære i at have tilfredse kunder, der føler sig trygge; både ved vores kompetencer og vores medarbejdere.

Hvorfor opstår alderssyn?

Alderssyn opstår på grund af  den helt normale ændring, der sker i den naturlige linse inde i øjet. Linsen mister gradvis sin fleksibilitet, og dermed sin mulighed for klart at fokusere på tekst og objekter, som er tæt på. Dette er en proces som begynder allerede i børnealderen. Normalt giver det ikke problemer før man når over de 40 år. Hvis man er langsynet (bruger plus styrker i brillerne) kan problemer med alderssyn dog indtræffe tidligere.

Denne proces hvor linsen bliver mindre fleksibel med alderen, er samme proces som for langt de fleste mennesker bidrager – på et senere tidspunkt – til en uklar linse i øjet, eller det vi kalder grå stær (også kaldet katarakt).

Alderssyn, eller presbyopi, kan sammenlignes med et kamera, som ikke længere kan stille skarpt på nært hold

Hvad er en linsebehandling?

En linse behandling består i, at man udskifter den medfødte linse i øjet, og erstatter den med en kunstig linse. Den kunstige linse er normalt lavet af et akryl-materiale som øjet og kroppen sagtens kan tolerere, og som varer hele livet. Udskiftningen foregår smertefrit med dråbe bedøvelse, dvs. at vi ikke bruger nåle til bedøvelsen. Selv om vi normalt anbefaler behandlingen sker med dråbe bedøvelse, kan vi også tilbyde behandlingen med fuld bedøvelse for dem som måtte foretrække dette.

Behandlingen varer normalt ikke længere end 10 minutter per øje, og vi bruger kun de allerbedste linser og udstyr der findes. Desuden er vores læger og optikere blandt de dygtigste og mest erfarne i landet, så vores patienter er altid i i gode og trygge hænder.

Din vej til et bedre syn – uden ventetid

På Øjenhospitalet Danmark er vi ingen ventetid på hverken undersøgelser eller konsultationer. Det er ganske enkelt at komme igang – også med behandling.

1

Book din første konsultation

Book din første konsultation med vores kyndige læger. De sørger for at give dig en grundig undersøgelse, hvor dine udfordringer kortlægges og en videre plan lægges.

2

Start din behandling

Når der er lagt en plan for din behandling, kan der bookes et tidspunkt for behandling med det samme. Du kan også ringe senere hen og aftale nærmere med vores sygeplejersker.

3

Se verden med friske øjne

Når din behandling er vel overstået, er du klar til at se verden med friske øjne. Et godt og klart syn højner livskvaliteten og sikre at du kan være ordentligt til stede, når livets vigtige begivenheder folder sig ud.

Billedgalleri

Vi kan vise dig dét du kan forvente

Vi ved at det kan være forbundet med usikkerhed og nervøsitet at træde ind på en øjenklinik. Derfor vil vi gerne vise dig dét du kan forvente at se, når du starter din rejse med os.