Spring til indholdet (Tryk Enter)

Langsynethed

Siden 1985 har vi hjulpet over 350.000 personer til et bedre syn. Uanset hvilket problem du har, kan vi hjælpe dig. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
En dame undersøges for langsynethed.

Symptomer på langsynethed

Langsynethed medfører besvær med at stille skarpt på nær afstand, og man kan opleve at man bliver nødt til at anstrenge øjnene, for at stille skarpt. De fleste vil opleve gener i form af hovedpine og en følelse af træthed, derudover kan der opstå symptomer på ømhed i øjenomgivelserne, og desuden opleve hovedpine pga. muskelspænding.

Hvordan behandles langsynethed?

Langsynethed kan behandles på flere forskellige måder. Det kan behandles med briller og kontaktlinser. Hvis man derimod kan benytte sig af briller og kontaktlinser, kan man få foretaget refraktiv kirurgi i form af laserbehandling, eller ved en linseoperation i alderen > 50 år.

Få hjælp i dag

Klar til at opleve samme kvalitet af pleje som vores tilfredse patienter? Book en tid eller ring til os i dag.

Hvad er langsynethed (hypermetropi)?

Ved langsynethed (i fagsprog: “hypermetropi”), er øjet for kort og billeddannelse vil derfor ligge bag nethinden. I det normale øje vil billededannelsen ligge på selve nethinden. Hvis man er langsynet, har man besvær med at se tingene klart tæt på, og dermed vil der opstå et uskarpt billede af genstande tæt på øjet. Man skal derfor ikke lade sig snyde af, at udtrykket ‘langsynethed’ antyder, at man ikke ser godt på langt afstand, da det er modsat.

Hvorfor er man langsynet?

Når man retter blikket mod et objekt i omgivelserne, så vil man være afhængig af at lyset afbøjes i øjets hornhinde og linse. Derved kan billedet af objektet samles på nethinden bagtil i øjet. Nethinden omdanner lyset til nervesignaler, som sendes videre til hjernen gennem synsnerven. Ved langsynethed kan hornhinden og linsen ikke afbøje lyset nok, og derved dannes billedet bag nethinden og bliver uskarpt.

Hvorfor vælge Øjenhospitalet Danmark?

Vores øjenbehandlinger er udformet med patienten i centrum. Fra første konsultation til efterbehandlingen, sikrer vi en holistisk, personlig og effektiv sundhedsoplevelse. Her er nogle grunde til at vælge vores behandlinger.
Hurtig Undersøgelser og Behandlinger

Vi sikrer hurtig behandling uden unødvendige ventetider, for hurtigere genoptagelse af din hverdag.

Erfarne øjenlæge og specialiseret personale

Vores øjenlægerne har stor erfaring og er dygtige til at udføre en bred vifte af øjenoperationer med stor præcision.

Personlig Konsultation

Vores øjenlæger bruger tid på at forstå dit specifikke problem, dine behov og dit livsstil for at foreslå den bedste behandling.

Øjenlågspecialist følger dig hele vejen

Fra start til slut er vores øjenlågspecialist med dig, og sørger for din komfort og velvære.

Omsorgsfulde læger

Vores læger tager sig tid til grundigt at tale med dig og forstå dine behov.

Største udvalg af øjenbehandlinger

Vi tilbyder det bredeste udvalg af øjenbehandlinger inden for den private sundhedssektor.

Hør det fra andre

Det siger vores kunder

Vi sætter en ære i at have tilfredse kunder, der føler sig trygge; både ved vores kompetencer og vores medarbejdere.

Bliver langsynethed bedre med alderen?

Langsynethed bliver ikke bedre med alderen og giver derfor flere problemer med de helt små skrifttyper. Tilstanden kaldes for gammelmandssyn/alderssyn og er en betegnelse for den nedsatte evne til at se skarpt på objekter, der er tæt på. Dette skyldes, at linsens evne til at ændre krumning bliver nedsat med alderen. Efterhånden er man nødsaget til at holde avisen, bogen, eller mobiltelefonen længere og længere væk, for at kunne se skarpt. Når man er langsynet vil man oftest få tidligere symptomer på gammelmandssyn, end dem der er nærsynede.

Ønsker du at blive klogere på din langsynethed eller dine muligheder? På Øjenhospitalet Danmark kan vores dygtige øjenlæger undersøge og rådgive dig i forhold til langsynethed.

Børn

Børn har en uovertruffen evne til at akkommodere, spænde op i øjets linse og stille skarpt. Derfor kan det være svært at gennemskue om der er behov for brille. Tit og ofte er det først efter længere tid, med over akkommodation at gener i form af hovedpine og læsetræthed ytres. Her skal barnet til øjenlæge til en undersøgelse, hvor der dryppes med øjendråber, der får øjet til at slappe af, hvorefter man kan måle brillebehovet.

Din vej til et bedre syn – uden ventetid

På Øjenhospitalet Danmark er vi ingen ventetid på hverken undersøgelser eller konsultationer. Det er ganske enkelt at komme igang – også med behandling.

1

Book din første konsultation

Book din første konsultation med vores kyndige læger. De sørger for at give dig en grundig undersøgelse, hvor dine udfordringer kortlægges og en videre plan lægges.

2

Start din behandling

Når der er lagt en plan for din behandling, kan der bookes et tidspunkt for behandling med det samme. Du kan også ringe senere hen og aftale nærmere med vores sygeplejersker.

3

Se verden med friske øjne

Når din behandling er vel overstået, er du klar til at se verden med friske øjne. Et godt og klart syn højner livskvaliteten og sikre at du kan være ordentligt til stede, når livets vigtige begivenheder folder sig ud.

Billedgalleri

Vi kan vise dig dét du kan forvente

Vi ved at det kan være forbundet med usikkerhed og nervøsitet at træde ind på en øjenklinik. Derfor vil vi gerne vise dig dét du kan forvente at se, når du starter din rejse med os.