Spring til indholdet (Tryk Enter)

Gammelmandssyn

Gammelmandssyn (presbyopi) er nedsat evne til at se skarpt på objekter. Vi kan tilbyde løsninger, som passer til den enkelte og kan give maksimal frihed.
  • Ingen ventetid
  • Få fjernet dit gammelmandssyn + optimal synskorrektion
  • Opnå delvist eller komplet brillefrihed
  • Gode tilskudsmuligheder
4,9 på HealthPilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
Gammelmandssyn, presbyopi. Billedet viser en mand, som holder en bog i langstrakt arm for at kompensere for et aldrende syn.

Gammelmandssyn (Presbyopi)

Med alderen mister vi elasticitet i øjets linse, hvilket gør at vores akkomodationsevne mindskes og vi derved får svært ved at se skarpt på nær. Dette kaldes i fagsprog for presbyopi (af græsk: gammelmandssyn, også kaldet alderssyn) og denne tilstand er en helt naturlig del af øjets aldring.

Omkring 40-45 års alderen oplever de fleste at der kan være udfordringer med at se skarpt ved læsning eller andet nærarbejde. De fleste oplever gener i form af uskarpt syn ved læsning, problemer med at fokusere på skærm, samt at det tager længere tid for øjnene at omstille sig ved skiftende afstande.

Man begyndere at have en tendens, til at flytte det man fokusere på, længere væk for at kunne se skarpere. Men på et eller andet tidspunkt, kan armene ikke strækkes længere, for at skarpheden opnås eller man kniber øjnene sammen for at fokusere.

For at hjælpe til et bedre syn på nær, er det nødvendigt at supplere med læsebrille eller tillæg til ens afstandsstyrke, hvis man allerede bruger brille, og dermed bruge en brille med to styrker (glidende overgang), da øjet ikke selv formår at stille skarpt mere. Såfremt man ikke ønsker at bruge glidende overgang eller læsebrille, er der mulighed med synskorrigerende linser. Her kan man med flerstyrkelinser kompensere for afstandssynet og gammelmandssynet, sådan at man mindsker brugen af briller til afstand og nær.