Spring til indholdet (Tryk Enter)

Bygningsfejl (Astigmatisme)

Bygningsfejl er små ujævnheder i hornhindes runde krumning, som kan give synsforstyrrelser. Vi er specialister i at at fjerne bygningsfejl og give dig det bedste syn muligt.
En patient undersøges for bygningsfejl.

Bygningsfejl kan beskrives, som at være små ujævnheder i hornhindes runde krumning. Disse ujævnheder kan give synsforstyrrelser. Takket være moderne teknologi kan bygningsfejl korrigeres ved en operation. Vi kan foretage præcise målinger af dine bygningsfejl og  rådgive dig om dine muligheder for at opnå et optimalt syn.

Er du 40+ år korrigeres dine bygningsfejl som udgangspunkt med en linseoperation. En linseoperation har også mange andre fordele: korrektion af nær-/ og afstandssyn, gammelmandssyn/alderssyn, samt fjernelse af Grå Stær og give potentiel brillefrihed.

Billedet viser et ældre par, som cykler på stranden.

Bygningsfejl korrigeret af linser

Øjenhospitalet Danmark er specialister i linseoperationer med linser som korrigerer din bygningsfejl. Ved en grundig forundersøgelse kan specialisten fortælle dig, hvilken behandling, som du vil få mest gavn af. Nedenfor ses nogle af de mest efterspurgte ønsker, som patienter henvender sig med:

Bygningsfejl skal ikke kædes sammen med samme udtryk, som for mange år tilbage, blev brugt til børn med et dovent øje, hvor man fra barnsben havde dårligt syn på det ene øje og skulle bruge en klap.

Når vi snakker om bygningsfejl omhandler det brydning af lys i øjets hornhinde, den forreste del af øjet. Den perfekte hornhinde er formet som en fodbold med samme krumning i alle retninger. Hvis dette var tilfældet, ville man ikke have en bygningsfejl. Men det er meget få hvor det er tilfældet. De fleste har en eller anden grad af bygningsfejl. Der er dog en del der ikke generes heraf og klarer sig fint, uden at det er korrigeret i en brille eller kontaktlinser.

Dem hvor der er en relevant bygningsfejl, der vil hornhinden krumme forskelligt og får mere facon som en amerikansk fodbold(karikeret). Hvis man kigger på det lille kort man får udleveret fra optikeren, står der en styrke i plus eller minus efterfulgt af bogstaverne “cyl” og “axe”. Dette indikerer størrelsen af bygningsfejlen og i hvilket retning den er placeret i hornhinden. Korrektion af bygningsfejl giver et skarpere billede og bedre synskomfort, mindre hovedpine og spændingsgener.

Ligesom nær- og langsynethed kan korrigere med synskorrigerende linser, er det også muligt at korrigere bygningsfejl. Alt efter størrelsen af bygningsfejlen er der forskellige måder at tilgå det på. Det gøres enten ved at lave et lille træk i hornhinden, rent operationsteknisk af kirurgen, dette ved små bygningsfejl. Eller med en linse, der kompensere for bygningsfejlen. Disse linser omtales i fagsprog som toriske linser.

I tilfældet af at man er nær- eller langsynet er det også muligt at kombinere dette med bygningsfejlen og korrigere begge dele i en linse.

Er du mellem 18-40 år korrigeres din bygningsfejl som udgangspunkt med en laser. Behandlingen har mange fordele for den enkelte patient, herunder korrektion af bygningsfejl, nærsynethed eller langsynethed, samt mulighed for brillefrihed.

Et ung par, som giver hinanden et knus i en park.

Bygningsfejl korrigeret af laser

Øjenhospitalet Danmark råder over verdens mest avancerede lasersystemer fra den anderkendte tyske optiker-koncern; Carl Zeiss. Med over 25 års erfaring tilbyder vi dig operationer i verdensklasse. Nedenfor ses nogle af de mest efterspurgte ønsker, som patienter henvender sig med:

  • Korrektion af bygningsfejl
  • Korrektion af nærsynethed eller langsynethed
  • En behandling tilpasset ønsker og behov
  • Opnå maksimal brillefrihed

Derfor kan vi hjælpe dig

Du er i centrum for din behandling. Efter vi har taget imod dig på klinikken undersøger vi dine øjne grundigt. Ved undersøgelsen er der afsat tid til, at snakke om dine ønsker og behov for en øjenoperation. Oftest er det i samtalen med patienten, at de vigtigste informationer fåes, såsom hvad bruger du dit syn til? Hvad er vigtigst for dig i hverdagen eller når du dyrker sport? Hvordan du bruger synet har en positiv medindflydelse på, hvilken operation du bedst egner dig til.

Danmarks længste erfaring indenfor  linser- og laseroperationer samlet på én og samme klinik. På ingen andre øjenklinikker eller hospitaler i Danmark vil du samme udstyrspakke og erfaringsgrundlag – vores erfaring kan dateres tilbage til 1985. Dette kommer til sin ret, når vi behandler dine øjne og arbejder på, at imødekommen dine ønsker og behov for øjenoperationen – uanset om hvilken alder du har og hvilke behov du har.

Få hjælp i dag

Klar til at opleve samme kvalitet af pleje som vores tilfredse patienter? Ring til os eller book en tid i dag.

Ønsker du at vide mere?

Har du Grå Stær og bygningsfejl, så kan du læse meget mere om vores Grå Stær operationer her

Har du brug for at blive klogere på transporten til Øjenhospitalet Danmark kan du læse her

Hvorfor vælge Øjenhospitalet Danmark?

Vores øjenbehandlinger er udformet med patienten i centrum. Fra første konsultation til efterbehandlingen, sikrer vi en holistisk, personlig og effektiv sundhedsoplevelse. Her er nogle grunde til at vælge vores behandlinger.
Hurtig Undersøgelser og Behandlinger

Vi sikrer hurtig behandling uden unødvendige ventetider, for hurtigere genoptagelse af din hverdag.

Erfarne øjenlæge og specialiseret personale

Vores øjenlægerne har stor erfaring og er dygtige til at udføre en bred vifte af øjenoperationer med stor præcision.

Personlig Konsultation

Vores øjenlæger bruger tid på at forstå dit specifikke problem, dine behov og dit livsstil for at foreslå den bedste behandling.

Øjenlågspecialist følger dig hele vejen

Fra start til slut er vores øjenlågspecialist med dig, og sørger for din komfort og velvære.

Omsorgsfulde læger

Vores læger tager sig tid til grundigt at tale med dig og forstå dine behov.

Største udvalg af øjenbehandlinger

Vi tilbyder det bredeste udvalg af øjenbehandlinger inden for den private sundhedssektor.

Hør det fra andre

Det siger vores kunder

Vi sætter en ære i at have tilfredse kunder, der føler sig trygge; både ved vores kompetencer og vores medarbejdere.

Din vej til et bedre syn – uden ventetid

På Øjenhospitalet Danmark er vi ingen ventetid på hverken undersøgelser eller konsultationer. Det er ganske enkelt at komme igang – også med behandling.

1

Book din første konsultation

Book din første konsultation med vores kyndige læger. De sørger for at give dig en grundig undersøgelse, hvor dine udfordringer kortlægges og en videre plan lægges.

2

Start din behandling

Når der er lagt en plan for din behandling, kan der bookes et tidspunkt for behandling med det samme. Du kan også ringe senere hen og aftale nærmere med vores sygeplejersker.

3

Se verden med friske øjne

Når din behandling er vel overstået, er du klar til at se verden med friske øjne. Et godt og klart syn højner livskvaliteten og sikre at du kan være ordentligt til stede, når livets vigtige begivenheder folder sig ud.

Billedgalleri

Vi kan vise dig dét du kan forvente

Vi ved at det kan være forbundet med usikkerhed og nervøsitet at træde ind på en øjenklinik. Derfor vil vi gerne vise dig dét du kan forvente at se, når du starter din rejse med os.