Spring til indholdet (Tryk Enter)

Nærsynethed

Siden 1985 har vi hjulpet over 350.000 personer til et bedre syn. Uanset hvilket problem du har, kan vi hjælpe dig. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
  • Ingen ventetid
  • Opnå det bedste syn muligt
  • Bliv delvist eller helt brillefri
  • Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring
4,9 på HealthPilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
Nærsynethed myopi, billedet viser et øje

Nærsynethed (Myopi)

Ved nærsynethed har man et relativt langt øje, hvilket gør at billedet dannes foran nethinden, og afstandssynet er uklart. Er man nærsynet har man brug for brilleglas med minus til at flytte billedet, så det rammer nethinden. Ved at knibe øjnene sammen, kan nærsynede gøre billedet skarpere på afstand, hvortil synet på kort hold, er normalt.

Er man nærsynet ligger nærpunktet tæt på øjet. Dette gør at man, mere eller mindre, alt efter størrelsen af nærsynethed, vil man være i stand til at kunne se skarpt på nær, uden en læsebrille, når der er indtruffet gammelmandssyn. Derfor man måske har oplevet forældre eller bedsteforældre, der tog deres briller af, når de skulle læse, se små detaljer eller tråde en nål.

Såfremt man er nærsynet og ikke ønsker at bruge briller eller kontaktlinser, er der flere forskellige måder at få synskorrigerende linser på. Valg af linse afhænger af alder og forventninger til synet efter en given operation. Til det yngre segment, 20-40 år (samstemmes) anbefales en speciel form for linser – ICL linser. Dette kan der læses mere om her.