Spring til indholdet (Tryk Enter)

Grøn Stær

Ny forskning og teknologi har gjort det muligt, at behandle personer med Grøn Stær med mild og effektiv laser. Vi hjælper dig med at finde den bedste løsning.
Billedet viser øjenlæge, Johan Lønsmann Poulsen, fra Øjenhospitalet Danmark, som undersøger en patient for Grøn Stær.

Ny banebrydende behandling med laser

Grøn Stær er en alvorlig øjenlidelse som påvirker 2-3 % af befolkningen og kan – hvis ikke det bliver opdaget og behandlet i tide – resultere i blindhed. NB: Vores anbefaling er at alle bør få et tjek for Grøn Stær før man fylder 50 år. Hvis man har en øget risiko for Grøn Stær (hvis eksempelvis et familiemedlem har Grøn Stær) bør man blive tjekket tidligere, allerede fra 40 års alderen.

Har man Grøn Stær kan vi nu tilbyde en banebrydende og videnskabelig dokumenteret laserbehandling. Læs mere på denne side.

Hør det fra andre

Det siger vores kunder

Vi sætter en ære i at have tilfredse kunder, der føler sig trygge; både ved vores kompetencer og vores medarbejdere.

“Paradigmeskift på vej i behandling af alvorlig øjensygdom”

I august 2023 skrev redaktionschef, Jette Warrer Knudsen, fra magasinet Helse en 4-siders artikel om “Paradigmeskift på vej i behandling af alvorlig øjensygdom”, hvor den nye laserbehandling for Grøn Stær omtales ved vores øjenlæge og Grøn Stær specialist, Johan Lønsmann Poulsen. Læs evt. artiklen fra Helse her.

Billede af en artikel om Grøn Stær brag i Helse, hvor Grøn Stær specialist, Johan Lønsmann Poulsen interviewes.

En undersøgelse giver dig klar besked

Når vi undersøger og kontrollerer for Grøn Stær,  gennemgår og vurderer vi dit tryk, din synsnerve, øjets filter/afløb (trabeculum), og dit synsfelt.  Hvis der er tvivl (som kan være tilfældet meget tidligt i sygdommens forløb), vil vi normalt se dig igen indenfor et år, hvor vi gentager målingerne og scanningerne. Hvis vi konstaterer nogle tidlige tegn på Grøn Stær, eller decideret Grøn Stær,  er det vigtigt at få behandlingen i gang så snart som muligt, så man helt kan undgå eller reducere synstab.

Det er aldrig for tidligt at få en øjenlægeundersøgelse for begyndende Grøn Stær, og vi anbefaler derfor en decideret Grøn Stær undersøgelse allerede fra 40-årsalderen, og derefter løbende kontrol med passende mellemrum alt efter ens risikoprofil.

En Grøn Stær patient følges ned ad gangen.

Grøn Stær specialist, Johan Lønsmann Poulsen, informerer en patient om Grøn Stær forinden undersøgelsen.

NB: Vores klare anbefaling er at alle bør få et tjek for Grøn Stær før man fylder 50. Hvis man har en øget risiko for Grøn Stær (f.eks. et familiemedlem med Grøn Stær) har man en risiko på helt op til 50% for at udvikle Grøn Stær – og man bør derfor tjekkes tidligere, helst allerede fra 40 års alderen.

Grøn stær symptomer

Symptomerne for Grøn Stær er ikke altid tydelige. Det er desværre først sent i udviklingen at forstyrrelserne i synet bliver så tydelige, at de opdages. På dette tidspunkt er det ofte for sent at forhindre yderligere synstab.

Det  syn, der blandt andet bruges til at se fjernsyn eller læse bøger med, bevares normalt længst, og det er oftest det perifere syn som tager skade først.

Nedenstående billeder viser den gradvise forværring forårsaget af Grøn Stær. Det er vigtigt at nævne, at hjernen vil forsøge at “udfylde” det fragmenterede synsbillede med de billeder, som hjernen antager burde være de rigtige. Det betyder at sygdomsforløbet med Grøn Stær kommer “snigende”. I et senere stadie vil synslidelsen give personen et såkaldt “kikkertsyn”, hvilket betyder et begrænset synsfelt.

Billedet viser normalt syn - uden grøn stær.

Normalt syn.

Grøn stær i et tidligt stadie.

Grøn stær i et tidligt stadie.

Grøn stær i et sent stadie. Billedet viser et sløret Nyhavn med kikkertsyn.

Grøn stær i et sent stadie (kikkertsyn).

Fra første øjeblik

Fra første øjeblik, jeg trådte ind i klinikken, mødte jeg en ro og søde, rolige og smilende ansatte. Under begge undersøgelser fik jeg en rolig og enkel forklaring på, hvad jeg kunne vente – sammen med en fin, fin indlevelsesevne i, hvor nervøs jeg var for “dommen” grøn stær. Topprofessionelle behandlere!
Lisbet Mailand, Grøn Stær

Få hjælp i dag

Klar til at opleve samme kvalitet af pleje som vores tilfredse patienter? Ring til os eller book en tid i dag.

Hvad er grøn stær?

Grøn Stær (i fagsprog “glaukom”) er en øjenlidelse, som resulterer i en gradvis ødelæggelse af synsnerverne på begge øjne, og den kan, uden tidlig behandling, i sidste ende resultere i blindhed. Det er en sygdom som langsomt udvikles –  og i begyndelsen helt uden symptomer. Det er derfor først når sygdommen er fremskreden, at man selv bliver opmærksom på symptomerne (i form af sløret syn), og derefter opsøger en øjenlæge. I en tidlig fase kan man begrænse skaden, men derefter – når først selve synet er mærkbart påvirket af Grøn Stær –  er det ofte for sent at redde synet.

Det er derfor meget vigtigt at få konstateret Grøn Stær så tidligt i sygdommens forløb som overhovedet muligt – før synet bliver påvirket.

På dette tidlige stadie af sygdommen hvor synsnerven endnu ikke er blevet væsentligt skadet, vil det normalt være muligt at holde Grøn Stær i skak, og dermed undgå synstab. Senere når skaden på synsnerven er sket kan man desværre ikke helbrede eller genoprette skaden.

Et tværsnit af øjet i tilfælde af Grøn Stær

Illustrationen viser et tværsnit af øjet og hvordan et relativ forhøjet tryk inde i øjet påvirker synsnerven. Bliver synsnerven påvirket over en lang periode, kan den blive beskadiget med nedsat syn til følge.

Hvorfor udvikler man grøn stær?

Grøn stær opstår primært på grund af et for højt tryk i øjet (for det pågældende øje).  Det er vigtigt at forstå, at der ikke er et bestemt tryk, hvor man kan føle sig sikker idet en tredjedel af alle med grøn stær har hvad man kan betegne som et normalt eller lavt tryk. Derfor er et ”lavt tryk” målt hos optikeren ikke nødvendigvis et tegn på at man ikke har grøn stær.

Øjet producerer hele tiden kammervæske (skal ikke forveksles med tårer), for at opretholde øjeæblets tryk. Kammervæsken siver langsomt ud af øjet igennem et særligt filter (øjets afløb) foran regnbuehinden (trabeculum), og væsken bliver derefter ført væk af blodkarrene rundt om øjet. I grøn stær, virker dette filter ikke så godt og bliver dårligere med alderen, og kammervæsken kan derfor ikke nemt sive ud af øjet. Man kan forestille sig at filteret i øjet langsomt bliver tilstoppet. Dette resulterer i ophobet kammervæske i øjet, og derfor et forhøjet tryk. Selv små trykstigninger igennem længere tid, kan påvirke øjet og føre til synstab.

Når øjets naturlige tryk ligger for højt kan det skade synsnerven. Når synsnerven og synet først tager skade er der desværre ikke noget man kan gøre for at forbedre synsnerven eller synet, selv om man kan forsinke en yderligere forværring af tilstanden.

Når man udvikler grøn stær er det oftest over mange år. Det store problem er, at sygdommen er helt symptomfri de første mange år (selv om synsnerven begynder at tager skade). Når sygdommen skrider frem og øjets tryk begynder at skade synsnerven endnu mere, kan de første symptomer ofte opleves som et sløret syn. Desværre er det ofte først på dette tidspunkt,  at de fleste opsøger en øjenlæge. Men når der først er sket en synsnedsættelse, er det ofte for sent at gøre noget ved det, og den eneste behandling er at forsinke sygdomsforløbet. Selv med den bedste behandling, vil der oftest være en løbende langsom forværring i synet, hvis man først begynder behandling i de sene stadier af sygdommen.

Studier har vist, at faglige eksperter ofte har kunnet se de tidligste tegn på grøn stær i øjet mere end 20 år før patienter med grøn stær selv har kunnet bemærke en nedsat syn. Derfor er det vigtigt at blive ordentligt undersøgt af en øjenlæge med erfaring i grøn stær diagnostik og behandling, så man kan identificere begyndelsen på sygdomsforløbet og starte behandlingen så tidligt som muligt.

Hvorfor vælge Øjenhospitalet Danmark?

Vores øjenbehandlinger er udformet med patienten i centrum. Fra første konsultation til efterbehandlingen, sikrer vi en holistisk, personlig og effektiv sundhedsoplevelse. Her er nogle grunde til at vælge vores behandlinger.
Hurtig Undersøgelser og Behandlinger

Vi sikrer hurtig behandling uden unødvendige ventetider, for hurtigere genoptagelse af din hverdag.

Erfarne øjenlæge og specialiseret personale

Vores øjenlægerne har stor erfaring og er dygtige til at udføre en bred vifte af øjenoperationer med stor præcision.

Personlig Konsultation

Vores øjenlæger bruger tid på at forstå dit specifikke problem, dine behov og dit livsstil for at foreslå den bedste behandling.

Øjenlågspecialist følger dig hele vejen

Fra start til slut er vores øjenlågspecialist med dig, og sørger for din komfort og velvære.

Omsorgsfulde læger

Vores læger tager sig tid til grundigt at tale med dig og forstå dine behov.

Største udvalg af øjenbehandlinger

Vi tilbyder det bredeste udvalg af øjenbehandlinger inden for den private sundhedssektor.

Grøn Stær priser

Behandling

Grøn stær undersøgelse

1.650 kr.

Grøn Stær er en alvorlig øjenlidelse som påvirker 2-3 % af befolkningen og kan – hvis ikke det bliver opdaget og behandlet i tide – resultere i blindhed. Vores klare anbefaling er at du bør få et tjek for Grøn Stær før du fylder 50 år. Hvis du derimod har et familiemedlem med Grøn Stær, har du en øget risiko på ca. 50% for selv at udvikle Grøn Stær – og derfor bør du blive tjekket tidligere, allerede fra 40 års alderen. For de patienter, som er kendt med Grøn Stær (eller med et forhøjet tryk), tilbyder vi en decideret “Grøn Stær forundersøgelse”, hvor formålet er at give dig en status, samt give dig en vurdering om eventuelle behandlingsmuligheder (laser, øjendråber eller operation).

En Grøn Stær forundersøgelse er tilrettelagt således:

– Synstest og målinger ved optometrist (specialuddannet optiker)
– Drøftelse af dine synsbehov ved optometrist
– Konsultation ved øjenlæge med speciale indenfor Grøn Stær behandlinger
– Afrunding og gennemgang

For nye patienter, som endnu ikke er kendt med en Grøn Stær diagnose (et forhøjet tryk), og som gerne vil undersøges for Grøn Stær, tilbyder vi en “Udvidet undersøgelse” (find den længere oppe på listen).

En udvidet undersøgelse tilrettelægges således:

– Undersøgelse med synsmåling, scanning og specialundersøgelse ved optometrist
– Separat undersøgelse og konsultation ved øjenlæge

Vurderes en behandlingskrævende tilstand vil de videre udmålinger også være inkluderet.

 

Hvad kan du forvente ved et besøg på Øjenhospitalet Danmark?

 • Ingen ventetid – eller meget kort ventetid
 • Grundige og dybdegående undersøgelser
 • God tid til at snakke med dig / din pårørende
 • Fokus på tryghed, kvalitet og sikkerhed
 • Specialiseret øjenlæger med over 30 års erfaring med høj faglighed
 • Du kan forvente at få en afklaring og eventuelt en plan for et videre forløb.
 • Vi finder den absolut bedste løsning til dig
 • 5-stjernet ★★★★★ patienttilfredshed
 • Kun 200 m fra S-tog station
 • Gratis parkering og kaffe/te/kakao
 • Pårørende er meget velkommen til forundersøgelsen

Tilskudsmuligheder

Du kan muligvis få tilskud til din undersøgelse hos Sygeforsikringen Danmark eller diverse Sundhedsforsikringer.

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, så anbefaler vi dig, at tage kontakt til Sygeforsikringen Danmark forinden du kontakter os, så du ved om du er dækket.

Har du en Sundhedsforsikring anbefaler vi dig, at du kontakter dit forsikringsselskab og høre om du er dækket forinden du kontakter os. Er du ikke dækket, kan du altid rette henvendelse alligevel mod en egenbetaling.

Finansiering

I tilfælde af at en behandling eller operation er relevant for dig, så hjælper vi gerne med en fordelagtig finansiering. Det er en sikker, nem og attraktiv løsning ved en pålidelig dansk bank: Spar Nord.

Grøn Stær laserbehandling

16.300 kr.

Grøn Stær laserbehandling (SLT)

Ny forskning og teknologi har gjort det muligt, at behandle personer med Grøn Stær med mild og effektiv laser. Vi hjælper dig med at finde den bedste løsning.

 • Prisen dækker et 6 måneders forløb
 • Prisen dækker begge øjne og samtlige kontroller
 • Fokus på tryghed og kvalitet
 • Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring

 

Hvad kan du forvente ved et besøg på Øjenhospitalet Danmark?

 • Ingen ventetid – eller meget kort ventetid
 • God tid til at snakke med dig / din pårørende
 • Fokus på tryghed, kvalitet og professionalisme
 • Specialiseret øjenlæger med mangeårig erfaring med høj faglighed
 • Vi kan som oftest hjælpe dig – uanset hvad dit problem måtte være
 • Du kan forvente at få en afklaring og eventuelt en plan for et videre forløb.
 • 5-stjernet ★★★★★ patienttilfredshed
 • Kun 200 m fra S-tog station
 • Gratis parkering og kaffe/te/kakao

Tilskudsmuligheder

Du kan muligvis få tilskud til din operation hos Sygeforsikringen Danmark eller diverse Sundhedsforsikringer.

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, så anbefaler vi dig, at tage kontakt til Sygeforsikringen Danmark forinden du kontakter os, så du ved om du er dækket.

Har du en Sundhedsforsikring anbefaler vi dig, at du kontakter dit forsikringsselskab og høre om du er dækket forinden du kontakter os. Er du ikke dækket, kan du altid rette henvendelse alligevel mod en egenbetaling.

Finansiering

Ønsker du at få finansieret hele eller dele af din behandling? I samarbejde med den danske bank, Sparxpres, kan vi tilbyde en yderst nem og billig finansiering.

 • Attraktiv finansiering – op til 120 måneder
 • Lavt gebyr
 • Kan indfries når som helst
 • Nem og hurtig oprettelse
 • Få svar indenfor 15 minutter
 • Lån fra 5.000 – 160.000 kr.
 • Ønsker du at låne mere end 100.000 kr., så skal det ske gennem os
 • Sparxpres hører under SparNord – en stærk dansk bank
 • Sparxpres kan også være behjælpelig med, at rådgive i forhold til finansiering af øjenoperation.

Ring til os

Hør det fra andre

Det siger vores kunder

Vi sætter en ære i at have tilfredse kunder, der føler sig trygge; både ved vores kompetencer og vores medarbejdere.

Grøn stær behandling og operation

Fælles for alle former for Grøn Stær, er at synsnerven bliver negativt påvirket af øjets tryk, og synet dermed bliver truet. Fælles for alle behandlingerne er derfor, at de har til formål at nedsætte øjets tryk. Nedenstående tre behandlinger er opsat i forhold til hvilke behandlinger, som er første valg indenfor behandling af Grøn Stær.

 1. Lysbehandling med effektiv og mild laser (SLT)
 2. Dråbebehandling (1-4 forskellige typer dråber)
 3. Operation – hvis en operation er nødvendig, kan vi være behjælpelig med henvisning til videre behandling.

Længere nede på siden går vi mere i dybden med de enkelte behandlinger.

1. Lysbehandling med laser (SLT)

I 2019 udkom en af de største undersøgelser indenfor specifikke behandlinger af Grøn Stær og konklusionen var klar. SLT er mindst lige så godt som de bedste dråber, og har samtidigt mange fordele over dråber og operation.  I dag er langt de fleste eksperter enige i at SLT bør være første valg indenfor behandling af Grøn Stær.

Fordelene ved SLT-laser

 • SLT stimulerer øjets naturlige immunsystem til selv at ”rense” øjets filter, og dermed genskabe et sundt og velfungerende afløb.
 • SLT er mindst lige så effektiv som de kraftigste dråber. Samtidigt giver behandlingen en langt højere livskvalitet og der er ingen gener, som der er med dråber (svien, sløret syn, tørre øjne).
 • En SLT-behandling er smertefri og tager kun 10 minutter. Man kan tage hjem direkte efter.
 • Effekten holder mellem 2-5 år, og kan derefter gentages med samme gode effekt.

Længere nede på siden går vi i dybden med de mange fordele ved SLT-laser behandlingen. Læs mere her.

Patient behandles for Grøn Stær.

Billedet viser Grøn Stær behandling med den effektive og meget skånsomme SLT-laser.

2. Dråbebehandling

Selv om SLT har overtaget som den primære behandling mod Grøn Stær, så er dråber der nedsætter øjets tryk, også en vigtig behandlingsform, og spiller stadigvæk en vigtig rolle, særligt hvis trykket ikke kan kontrolleres med SLT alene. Dråber kan godt bruges som første valg, når man er blevet diagnosticeret med Grøn Stær, men SLT laseren, er pga dens mindst ligeså gode effekt og med færre gener og flere fordele, i dag normalt at foretrække som første form for behandling.

Det kan blive nødvendigt at bruge dråber, hvis sygdommen er mere fremskreden og der er behov for en mere aggressiv tilgang i form af et endnu lavere tryk. I så fald vil man oftest starte med SLT og tilføje dråber på et senere tidspunkt. Vores specialister finder den bedste løsning til dig.

Øjendråber for Grøn Stær

Dråbebehandling, hvor patienten selv dagligt – eller flere gange dagligt – drypper sine øjne.

3. Operation

I de mere avancerede former for Grøn Stær, eller i tilfælde hvor hverken SLT eller dråbebehandling (eller i kombination) har opnået et lavt nok øjentryk, kan en øjenoperation hjælpe med at holde trykket lavt.

Vores specialister vil i så fald være behjælpelige med en henvisning. Vi sørger for, at du er godt informeret om dine muligheder forinden vi sender henvisningen.

Operation for Grøn Stær

Grøn Stær operation kan vi henvise til om nødvendigt.

Hvem får grøn stær?

Der er desværre mange årsager til at man kan udvikle Grøn Stær, hvor de fleste med Grøn Stær nok har en arvelig komponent. Cirka 2-3% af befolkningen har Grøn Stær. En diagnose af Grøn Stær er hyppigere med tiltagende alder. Et studie fra Storbritannien i 2020, viste at cirka 10% af befolkningen over 75-årsalderen har Grøn Stær!

Mange ved at ens risiko er forhøjet hvis man har et familiemedlem med Grøn Stær, men det er ofte undervurderet hvor stærk den arvelige komponent faktisk er – også blandt mange øjenlæger. Et stort studie foretaget i Australien viste, at hvis man har en forælder eller en søskende med Grøn Stær, så har man op til 50% risiko for også selv at udvikle sygdommen.  Det er derfor ekstra vigtigt at blive tjekket af en Grøn Stær ekspert allerede fra 40-årsalderen, hvis sygdommen ligger i familien.

Folk som bruger medicin som f.eks binyrebarkhormon, i form af tabletter eller i en inhalator (til f.eks. astma), kan også have en forøget risiko og bør tjekkes regelmæssigt for Grøn Stær af en øjenlæge.

Uddybende info om grøn stær

Grøn stær og grå stær

Vi får ofte spørgsmålet, om der kan opereres for både Grøn Stær og Grå Stær, og svaret er: ja, vi kan operere for begge øjenlidelser. Den primære behandling for grå stær er en operation, hvor kirurgen udskifter øjets naturlige linse. Grøn Stær er en helt anden type sygdom, og som beskrevet ovenfor kræver det en anden tilgang, ved hjælp af SLT-laser, øjendråber eller implantat.

Ifølge en artikel udgivet i American Academy of Ophthalmology bør Grå Stær kirurger være bekendt med og overveje at udføre tillægsoperation med et tryksænkende implantat. Sagt med andre ord, når en person opereres for Grå Stær, så bør et tryksænkende implantat overvejes i sammen ombæring, hvis personen også er egnet til en Grøn Stær operation.

Fordele ved SLT-laser (Uddybet)

Der er rigtige mange fordele ved SLT over andre behandlinger:

 1. SLT stimulerer øjets naturlige immunsystem til selv at ”rense” øjets filter, og dermed genskabe en sund og velfungerende afløb. SLT er derfor også den mest naturlige og skånsomme behandling.
 2. SLT er mindst lige så effektiv som de kraftigste dråber, der findes mod Grøn Stær. Samtidigt giver en behandling med SLT en langt højere livskvalitet end behandling med dråber og der er ingen gener og bi-effekter, som der er med dråber (svien, sløret syn, tørre øjne). Ved at undgå dråber, behøver man heller ikke at huske på at dryppe øjnene, og bekymre sig om trykket hvis man glemmer at dryppe.
 3. SLT er en helt sikker behandling. Efter flere millioner behandlinger på verdensplan er der ikke konstateret nogle komplikationer fra SLT-behandling.
 4. En SLT-behandling er smertefri og tager cirka 10 minutter, og foretages siddende foran en spaltelampe. Man kan tage hjem direkte efter (dog kan man godt være en anelse ”sløret” i et par timer efter behandlingen).
 5. Effekten holder mellem 2-5 år, og kan derefter gentages med samme gode effekt. Der er faktisk evidens for at fremtidige behandlinger giver en endnu bedre effekt.
 6. Der er god dokumentation for at nogle præparater (særligt konserveringsstoffer) i Grøn Stær dråber, på sigt kan bidrage til en forværring af øjets filter/afløb og dermed give en øget risiko for at dråberne ikke fungerer helt efter hensigten. Denne negative effekt undgås helt med SLT.
 7. Dråber giver en daglig variation i øjets tryk (dvs. trykket stiger ofte mellem drypning, f.eks. om natten når man sover). Disse daglige svingninger i trykket kan give øget risiko for en forværring af den grønne stær (til trods for at man har fået et fint tryk målt i klinikken) i modsætning til SLT, hvor man ikke har de samme svingninger i trykket og dermed opnår et mere konstant lavere tryk. Risikoen for at udvikle grå stær og behovet for en tryknedsættende operation i fremtiden er også mindre med SLT end med dråber.
 8. SLT kan også bruges for folk som allerede bruger dråber. I mange tilfælde kan man efter nogle uger efter en SLT behandling helt stoppe med dråber, eller – hvis der er behov for et endnu lavere tryk –  bruge SLT sammen med dråber.

Fordi SLT er så effektiv og sikker, ser vi at grundlaget for at tilbyde behandling mod Grøn Stær også er faldet. Der er gode argumenter for at bruge SLT til at sænke trykket hos alle der har væsentlige risikofaktorer for øjenlidelsen– også uden definitiv konstatering af  skade på synsnerven (som ofte ses senere i sygdomsforløbet). Det er ideelt at kunne stoppe eller forsinke den grønne stær før den gør skade på synsnerven. Eftersom dråber har bi-effekter og bidrager til nogle uundgåelige gener i dagligdagen, har man traditionelt, og før SLT var en mulighed, stillet lidt større krav før man startede en behandling (dvs. at man ofte ventede indtil man var sikker på, at der var begyndt at ske skade på synsnerven).

Hvordan foregår SLT behandlingen?

 • SLT er en smertefri og nem behandling, og tager ikke mere end 5-10 minutter per øje.
 • Man vil, når man ankommer til en SLT behandling modtage nogle dråber som får pupillen (regnbuehinden) til at trække sig let sammen. Derefter vil øjenlægen som har ekspertise i grøn stær behandling foretage behandlingen.
 • Selve behandlingen foregår mens du sidder foran en spaltelampe (som billedet nedenfor viser). Lægen vil give dig en bedøvende dråbe før han sætter en lille midlertidig kontaktlinse foran øjet (da linsen ellers vil kunne irritere øjet). Du vil se nogle enkelte lysglimt, men ikke meget mere end det. Behandlingen tager maksimum 5 – 10 minutter per øje og er smertefri.
 • Øjenlægen vil give dig nogle dråber umiddelbart efter behandlingen for at undgå let hævelse i øjet, samt en enkelt tryknedsættende dråbe. Du vil derefter kunne tage direkte hjem, og behøver først at komme til kontrol 6 uger efter – hvor den fulde effekt af behandlingen normalt vil være opnået.  Alt efter hvor fremskreden din grøn stær er, vil vi  normalt se dig et halvt år eller et helt år derefter.
 • Du kan selv køre hjem efter behandlingen, selvom  synet ofte kan være en anelse sløret efter behandlingen. Mest af denne sløring er pga dråberne, og aftager relativ hurtigt. Hvis man ikke behøver at skynde sig,  kan man med fordel vente en halv time og nyde en kop kaffe eller te i mellemtiden.

Du har sikkert mange spørgsmål

Ved ved, at der er mange spørgsmål forbundet med at få undersøgt og behandlet øjnene. Derfor har vi samlet det vi ofte bliver spurgt om her, samt svarene hertil.

Finder du ikke dét du søger, er du velkommen til at kontakte os.

Din vej til et bedre syn – uden ventetid

På Øjenhospitalet Danmark er vi ingen ventetid på hverken undersøgelser eller konsultationer. Det er ganske enkelt at komme igang – også med behandling.

1

Book din første konsultation

Book din første konsultation med vores kyndige læger. De sørger for at give dig en grundig undersøgelse, hvor dine udfordringer kortlægges og en videre plan lægges.

2

Start din behandling

Når der er lagt en plan for din behandling, kan der bookes et tidspunkt for behandling med det samme. Du kan også ringe senere hen og aftale nærmere med vores sygeplejersker.

3

Se verden med friske øjne

Når din behandling er vel overstået, er du klar til at se verden med friske øjne. Et godt og klart syn højner livskvaliteten og sikre at du kan være ordentligt til stede, når livets vigtige begivenheder folder sig ud.

Billedgalleri

Vi kan vise dig dét du kan forvente

Vi ved at det kan være forbundet med usikkerhed og nervøsitet at træde ind på en øjenklinik. Derfor vil vi gerne vise dig dét du kan forvente at se, når du starter din rejse med os.