Spring til indholdet (Tryk Enter)
En ældre dame kigger ud af vinduet.

Er Grå Stær farligt?

Siden 1985 har vi været specialister i Grå Stær. I dag kan vi tlbyde dig flere synskorrigerende løsninger, end nogensinde før. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
  • Ingen ventetid
  • Få fjernet din Grå Stær + optimal synskorrektion
  • Opnå delvist eller komplet brillefrihed
  • Gode tilskudsmuligheder
4,9 på Trustpilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google

Kort introduktion

Grå Stær er en aldersrelateret øjenlidelse. Det betyder at alle, med alderen, udvikler Grå Stær. Gennemsnitligt har alle i en alder af 71 år udviklet en moderat form for Grå Stær.

Udviklingen af tilstanden sker langsomt og smertefrit. Synet og ens livsstil påvirkes gradvist. Her varierer det fra person til person, hvor opmærksom man er på denne forværring af synet. Nogle søger øjenlæge, når de har mistet “20%” af synet og andre søger øjenlæge, når de har mistet “50%” af synet. Der er også nogle, som er påvirket af Grå Stær generne, uden at have mistet synsstyrke – igen, det er meget varierende.

Er grå stær farligt, hvis det hæmmer ens syn?

Teknisk set kan Grå Stær i yderste konsekvens gøre én stærkt svagtsynet og socialt blind. Dog er dette scenarie ikke særlig realistisk i Danmark, eftersom Grå Stær behandlingssystemet på danske hospitaler og den generelle information om Grå Stær, er meget udbredt. Ydermere, hvis man ikke selv lægger mærke til en forværring af synet, så vil det oftest blive antydet af en optiker eller ved en konkret diagnose stillet af en øjenlæge. Pga. af dette hører det til sjældenhederne i Danmark, at “grå stær er farligt”.

Når det er sagt, så kan en tiltagende Grå Stær symptomer resultere i en forværring af synet og heraf trafiksikkerheden, hvilket – indirekte – kan gøre en grå stær farlig. Læs evt. mere om grå stær og bilkørsel.

Hvornår skal du søge øjenlæge?

Du skal søge øjenlæge, hvis du føler dig generet eller hæmmet af dit syn. Personer over 60 år anbefales at blive tilset af en øjenlæge én gang om året. Her vil man blive undersøgt for Grå Stær samt andre eventuelle øjenlidelser.

En tommelfingerregel er, at personen skal have symptomerne for at blive opereret, såsom sløret syn og/eller blændinger. Det kræver altid en grundig undersøgelse for at afgøre om man er egnet til operation.

Overvej du en Grå Stær operation i offentlig regi, så anbefaler at du læser vores korte artikel om emnet først, læs om Gratis Grå Stær operation.

Få hjælp i dag

Klar til at opleve samme kvalitet af pleje som vores tilfredse patienter? Ring til os eller book en tid i dag.