Spring til indholdet (Tryk Enter)

Grå Stær komplikationer

Siden 1985 har vi været specialister i Grå Stær. I dag kan vi tlbyde dig flere synskorrigerende løsninger, end nogensinde før. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
  • Ingen ventetid
  • Få fjernet din Grå Stær + optimal synskorrektion
  • Opnå delvist eller komplet brillefrihed
  • Gode tilskudsmuligheder
4,9 på Trustpilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
billedet viser en dames øje, som har fået infektion, som led af grå stær komplikationer

Grå stær operation komplikationer

En operation for grå stær er et sikkert indgreb med en meget lille risiko for komplikationer. Grå stær operationer hører nemlig blandt de mest udførte operationsformer på verdensplan. Det skyldes hovedsageligt, at grå stær er en aldersrelateret øjenlidelse, som rammer alle mennesker på et tidspunkt i livet. Gennemsnitligt er en moderat form for grå stær udviklet i en alder af 71 år.  Operationsformen er forfinet og raffineret over mange årtier på tværs af kloden.

Når det er sagt, så kan der ved alle former for indgreb forekomme komplikationer. Det gælder knæoperationer, hofteoperationer såvel som øjenoperationer.

Grå Stær operation komplikationer kan være:

Fælles for ovenstående er at de ikke er alvorlige og kan behandles med et godt resultat.

Alvorlige grå stær operation komplikationer

Alvorlige komplikationer for en grå stær operation ligger på under 1 promille, altså 0,1  %. En af de mest frygtede komplikationer ved en grå stær operation er infektion af en bakterie, som kan påvirke synsevnen og medvirke varigt synstab. De fleste komplikationer kan dog behandles, så man vil opnå normalt syn igen.

Alvorlige komplikationer kan være:

Forhold der øger risikoen for komplikationer ved en grå stær operation:

Ved forundersøgelsen for Grå Stær på Øjenhospitalet Danmark vil fagpersonalet fortælle dig om mulige komplikationer, såvel som dine muligheder ved en operation.

Efter en grå stær operation, ordineres der øjendråber, som er med til at mindske hævelser på hornhinde og nethinde, samt forhindre inflammation.

Ufarlig komplikation: Efterstær

Efter en Grå stær operation er det muligt at udvikle efterstær. Efterstær skyldes naturlig cellevækst på bagsiden af den nye linse. Dette kan, hos ca. 10 %, brede sig og give nedsat kontrast og sløret/tåget syn. Man vil ofte have fornemmelsen af at skulle pudse briller hele tiden.

I nogle tilfælde vil efterstær ske allerede få uger efter operationen, for andre måneder og endda år. Behandlingen er skånsom, sikker og smertefri, samt hurtigt overstået.

Øjenhospitalet Danmark er eksperter i at udføre grå stær operationer, såvel som efterstær behandling ved laser.

Læs evt mere om post-operative komplikationer her.