Spring til indholdet (Tryk Enter)

Synstest

Siden 1985 har vi hjulpet over 350.000 personer til et bedre syn. Uanset hvilket problem du har, kan vi hjælpe dig. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
  • Ingen ventetid
  • Vi tager os god tid til dig og din pårørende
  • Fokus på tryghed og kvalitet
  • Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring
4,9 på HealthPilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
Billedet viser en ung kvinde, som får foretaget en synstest på Øjenhospitalet Danmark

En synstest, også kaldet synsprøve eller refraktionering, går ud på at bestemme øjets korrektionsbehov, så bedst mulige syn opnås.

En synstest kan både være objektiv og subjektiv. En objektiv refraktionering sker i dag oftest ved hjælp af en maskine, som sender lys ind i øjet og aflæser, hvordan det reflekteres tilbage fra øjenbaggrunden. På den måde kan den give et estimat af styrken. En sådan maskine kaldes en Autorefraktor.
Under en subjektiv synstest testes der med forskellige glas/styrker og patienten melder selv tilbage, til enten optikeren eller øjenlægen, hvornår synet er bedst. Trin efter trin finder man altså frem til den styrke, som giver patienten så optimalt syn som muligt. Optikeren eller øjenlægen vil ofte benytte en Phoropter til hjælp. En Phoropter er et apparat bestående af hjul med en masse glas i forskellige styrke, så man nemmere kan skifte fra det ene til andet glas.
Både optikere og øjenlæger starter ofte med at lave en objektiv synstest og derefter finjustere med en subjektiv refraktionering. Man kunne fx. også tage udgangspunkt i en tidligere brillekorrektion.

Findes der er en brydningsfejl (også kaldet. “bygningsfejl“) og et korrektionsbehov ved synstesten, så kan den korrigeres ved hjælp af briller, kontaktlinser (endagslinser) eller refraktiv kirurgi.

Har du brug for en synstest eller vil du høre om du har mulighed for at få foretaget refraktiv kirurgi, så kan du nemt få tid til dette hos Øjenhospitalet Danmark.

Få hjælp i dag

Klar til at opleve samme kvalitet af pleje som vores tilfredse patienter? Ring til os eller book en tid i dag.