Spring til indholdet (Tryk Enter)

Monovision

Siden 1985 har vi hjulpet over 350.000 personer til et bedre syn. Uanset hvilket problem du har, kan vi hjælpe dig. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
  • Ingen ventetid
  • Vi tager os god tid til dig og din pårørende
  • Fokus på tryghed og kvalitet
  • Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring
4,9 på HealthPilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
Billedet viser et smukt bjerglandskab, hvor alt står klart. Artiklen omhandle monovision - en ny måde at se klart på.

Hvad er monovision?

Monovision er et udtryk for, at man har fået indstillet et af øjnene til at se på afstand, mens det andet ser på nær. Løsningen tilpasses enten med kontaktlinser (eksempelvis endagslinser) eller refraktiv kirurgi. Omkring de 40 år, vil der være tendens til at rykke objektet længere væk for at kunne stille skarpt på nær. Denne tilstand kaldes for gammelmandssyn, og derved vil monovision være en af de flere mulige løsninger man kan gøre brug af, hvis man gerne vil være uafhængig af briller.

Hvordan virker det?

Når man tilpasser monovision, er det vigtigt at vide, hvilket øje der er dominant. Alle har et fører øje man sigter bedst med, helt ubevidst. Når man har fastslået, hvilket øje der er det dominante, indstilles det til at se på afstand. Det ikke dominante øje korrigeres til let nærsynethed til læsning.

Er monovision for alle?

De fleste mennesker kan sagtens tolerere, at der er lidt forskel i styrken på de to øjne. Derfor egner monovision sig særligt godt til gammelmandssyn. Bliver forskellen for stor mellem øjnene kan det give problemer hos nogen. Den bedste måde at finde ud af det på, er at afprøve det. Det anbefales således at afprøve med kontaktlinser, inden man eventuelt får udført laserbehandling / linseudskiftning med denne model.

Øjenhospitalet Danmark er eksperter i at udføre monovision. Få en uforpligtende snak med os om dine muligheder. Ring på telefon 71 70 00 00.

Få hjælp i dag

Klar til at opleve samme kvalitet af pleje som vores tilfredse patienter? Ring til os eller book en tid i dag.