Spring til indholdet (Tryk Enter)

Laserbehandling

Siden 1985 har vi hjulpet over 350.000 personer til et bedre syn. Uanset hvilket problem du har, kan vi hjælpe dig. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
  • Ingen ventetid
  • Opnå det bedste syn muligt
  • Bliv delvist eller helt brillefri
  • Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring
4,9 på HealthPilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
Laserbehandling Øjenhospitalet Danmark.

Laserbehandling af hornhinden er en af de former for kirurgiske indgreb der i dag anvendes til at behandle brydningsfejl i øjnene (såsom nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl). Brydningsfejl anses ikke for at være en sygdom og refraktiv kirurgi (eller “synskorrigerende kirurgi”) udføres primært på raske øjne. Andre former for refraktiv kirurgi kunne fx. være udskiftning af øjets linse eller indlæggelse af en kunstig linse mellem den naturlige linse og hornhinden. Bliv klogere på den mest optimale øjenoperation for dig – uanset alder, ved at trykke her.

Hvordan fungerer laserbehandling?

Laserbehandling fungere  ved at ændre på hornhindens facon/krumning. Hornhinden er ansvarlig for ca. to tredjedele af den samlede brydningskraft i øjet. Så ved at ændre på hornhindens krumning, kan man altså rette op på brydningsfejl.

Er man nærsynet skal hornhinden gøres mere flad og det opnås ved at fjerne noget af det centrale væv på hornhinden. Er man langsynet skal hornhinden gøres mere stejl og dette opnås ved at fjerne væv i en cirkel udenom den centrale del af hornhinden. Har man bygningsfejl forsøges der at gøre hornhindens krumning mere ensartet.

Hvem kan behandles med laser?

For at få foretaget en laseroperation kræver det, at man er fyldt 18 år. (Er du over 50 år, så anbefaler vi som udgangspunkt en linseoperation, hvor der er mange fordele. Læs mere her.) Man anbefaler desuden, at synet skal have været stabilt i 12 måneder eller mere. Generelt kan man sige, at jo højere styrker man har som udgangspunkt, jo mere usikkerhed kan der være omkring resultatet. Derudover afhænger muligheden for operation også meget af hornhindens tykkelse og størrelsen på pupillen. Når det er sagt, så er teknologien i dag så god, at rigtig mange kan hjælpes med en laserbehandling.

Hvem kan ikke behandles med laser?

Er man presbyop, altså lider af “gammelmandssyn” (læs mere om gammelmandssyn her) kan det være en ide at overveje en linseudskiftning i stedet for laser.

Har man nogle skader eller sygdomme i hornhinden som fx. keratoconus eller lider man af Sjøgrens Syndrom frarådes laserbehandling.

Det er meget vigtigt med en grundig forundersøgelse og individuel vurdering før der tages stilling til om man er egnet til laserbehandling eller anden refraktiv kirurgi.

Kan man få laserbehandling hos det offentlige?

Ja, i Danmark tilbydes der behandling i offentlig regi, hvis man opfylder et eller flere af nedenstående krav:

  1. Nærsynethed på mere end -6,00 D på begge øjne.
  2. Langsynethed på mere end +6,00 D på begge øjne.
  3. Bygningsfejl på mere end 3,00 D på et eller begge øjne.
  4. Anisometropi, altså styrkeforskel på de to øjne, på mere end 3,00 D.

Uanset hvilke styrker du har, så kan vi hjælpe dig. Vi kan imødekomme de fleste behov og ønsker – herunder delvis- eller komplet brillefrihed. Ring til os og få en uforpligtende forundersøgelse ved en af landets mest erfarne specialister. Ring på telefon 71 70 00 00Du kan også blive klogere på vores personale, som foretager linseoperation og laseroperation her.