Spring til indholdet (Tryk Enter)

Hygiejnen ved øjenoperationer

Siden 1985 har vi hjulpet over 350.000 personer til et bedre syn. Uanset hvilket problem du har, kan vi hjælpe dig. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
  • Ingen ventetid
  • Vi tager os god tid til dig og din pårørende
  • Fokus på tryghed og kvalitet
  • Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring
4,9 på HealthPilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
Billedet viser en operationensstue. Formålet er at vise hygiejne ved øjenoperationer.

Øjenoperationer er i dag meget sikre, men som ved enhver anden operation vil der altid være en risiko for infektion. For at undgå infektion, ved eksempelvis en grå stær operation, afsluttes operationen med indgivelse af en speciel antibiotika og brug af joddråber.

Siden indførslen af denne metode, har antallet af alvorlige infektioner været markant nedsat. Gennem mange år har antallet af infektioner på Øjenhospitalet Danmark været på et lavt niveau, som er under ½ promille – altså 0,05 %.

Egen hygiejne ved øjenoperationer

Som patient kan man selv være med til at forebygge infektioner i forbindelse med en øjenoperation. Derfor anbefaler vi altid, at man vasker sig grundigt forud for en operation. Ved egen hygiejne menes, at vi anbefaler både et bad og hårvask om morgenen, før du møder på klinikken. Som fagperson, specielt på en operationsstue, er man altid opmærksom og observant på alle forhold, som kan øge risikoen for alvorlige infektioner.

Er der risiko for at få infektion efter endt operation?

Der findes mange typer af øjenoperationer, hvor man ikke har foretaget en direkte åbning i øjets væv. Ved øjenoperationer, som eksempelvis en grå stær operation, er det også vigtig at være opmærksom på ens hygiejne efter operationen. Grundig information mundtligt og skriftligt gives før operationer.

Ønsker du at blive klogere på hygiejne ved øjenoperationer, så er du meget velkomme til at kontakte os på nedenstående nummer.

Læs evt. også vores artikel om Toxoplasmose, som er en almindelig infektionsform.