Spring til indholdet (Tryk Enter)

Hornhindebetændelse

Siden 1985 har vi hjulpet over 350.000 personer til et bedre syn. Uanset hvilket problem du har, kan vi hjælpe dig. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
  • Ingen ventetid
  • Vi tager os god tid til dig og din pårørende
  • Fokus på tryghed og kvalitet
  • Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring
4,9 på HealthPilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
Billede af et øje med hornhindebetændelse

Hornhindebetændelse (keratitis) er en betændelse i hornhindens væv, og skyldes ofte bakterier eller vira, dog også men sjældent svamp, amøber eller en parasit.

Hornhindens væv skal være klart og gennemsigtig – ligesom ruden på en bil – så lyset kan passere uhindret til øjets nethinde. Er man uheldig og får en betændelse i hornhinden, kan denne tilstand medføre dannelse af ar i hornhindens væv. Herved kan lyset bliver forhindret i at passere frit med nedsat syn til følge. Derfor anbefales det altid, at man behandler en hornhindebetændelse akut for at undgå samt afhjælpe negative følgevirkninger. I langt de fleste tilfælde er prognosen rigtig god, men det er vigtigt at søge øjenlæge for at få hurtigt og korrekt behandling.

Symptomer på hornhindesbetændelse (keratitis)

Der kan være mange forskellige symptomer, herunder rødme, smerter i øjet, øget tåreflåd eller anden form for udflåd fra øjet. Du kan også have svært ved at åbne øjnene på grund af smerter og/eller irritation. Du kan få sløret syn, blive lysfølsomhed og have en oplevelse af at der “sidder noget” i øjet.

Relateret emner:
Læs evt om hævet hornhinde efter grå stær operation.
Du kan også læse mere om selve grå stær operation her.

En anden form for betændelse i øjet kalder uveitis, som du kan læse mere om her.