Personlige oplysninger
- Ingen ventetid
- Vi tager os god tid til dig og din pårørende
- Fokus på tryghed og kvalitet
- Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring

Personlige oplysninger og personfølsomme data bliver behandlet med største fortrolighed på Øjenhospitalet Danmark. På denne side kan du læse mere om vores tilgang og behandling af følgende vigtige emner:
- Personlige oplysninger og personfølsomme data
- Patient journaler
- Tavshedspligt
- Persondata og nyhedsbreve
Personlige oplysninger og personfølsomme data
I henhold til de givne regelsæt vedrørende personhenførbare data (som dækker over personlige oplysninger og personfølsomme data) omfatter disse data alle oplysninger, som i videste forstand kan henføres til en person via patientjournaler, recepter, helbredsoplysninger, pensionssager, foto-dokumentariske data og materiale foruden laboratorieanalyser (herunder biopsi).
Personale som er omfattet af lovgivning vedr. personhenførbare data:
- Speciallæger i oftalmologi (øjenlæger)
- Sekretærer
- Operationssygeplejersker med bemyndigelse til adgang af data
Ingen sundhedsfaglig person må videregive personhenførbare data til anden instans uden accept af klinikansvarlig læge.
Herudover er denne hjemmeside krypteret med et digitalt certifikat (SSL), som holder alle udvekslede informationer private.

Patient journaler
Det samme regelsæt gælder for behandling og opbevaring af disse data. Sletning af registrerede data finder sted i henhold til gældende lovgivning. Papirmateriale (journaler etc) med personfølsomme data slettes ved sikkerhedsmakulering, ved “mors” (afgået ved døden) eller ved forældet patientmateriale over 15 år.
Destruktion af patientmateriale kan kun udføres efter samråd med den klinikansvarlige læge.
Ovenstående summariske oversigt finder sted i henhold til:
- Sundhedsloven
- Forvaltningsloven
- Persondataloven
- Autorisationsloven
Læs mere udlevering af journal her.

Tavshedspligt
Tavshedspligten er en såkaldt “patientrettighed”, der giver dig – som patient – krav på fortrolighed fra sundhedspersonlaets side. Det betyder, at personalet kun må give oplysninger om dine helbredsforhold videre, hvis du giver dit samtykke til det.
Det betyder også, at alle dine oplysninger vedr. dit behandling- og/eller operationsforløb behandles fortroligt
Det kræver dit samtykke, hvis dine helbredsoplysninger mv. skal videregives til andre formål end behandling, fx til brug for din arbejdsgiver, forsikringsselskaber, offentlige myndigheder eller lignende.

Persondata og nyhedsbreve
For personer som kontakter os vedr. køb af undersøgelser og/eller behandlinger gemmes kontaktoplysninger, såsom telefonnummer og e-mail. Dette gøres for at kunne komme i kontakt med personen. I visse tilfælde tillader vi os at sende nyhedsbreve og/eller kontakte personen for at oplyse om nye behandlinger, som kunne tænkes at være relevant for den pågældende person.
Eksempelvis: Når du ringer os op, udfylder en formular på vores hjemmeside eller for at deltage til et webinar, eller besøger og interagerer på vores sociale medier, så giver du dit samtykke til, at vores personale må kontakte dig samt sende dig nyhedsbreve om foredrag og behandlinger.
Øjenhospitalet Danmark opbevarer og benytter de indtastede oplysninger i forbindelse med udsendelse af nyhedsbreve, samt benytter den udleverede e-mail til at skræddersy annonceringer på eksempelvis social medier. Behandlingen af oplysningerne foregår fortroligt, sikkert og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Du kan til enhver tid afmelde dig et nyhedsbrev ved at benytte linket i bunden af nyhedsbrevet. Du kan ligeledes til enhver tid kontakte os vedr. behandling af persondata.

Yderligere læsestoff om personlige oplysninger
- Sundhedsstyrelsen (søg videre under: “Regler og Vejledninger”)
- Læs generelt om databeskyttelse ved Datatilsynet.
- De Fem Trin ved Den Danske Kvalitets Model (IKAS)