Spring til indholdet (Tryk Enter)

Guide til videokonsultation

Siden 1985 har vi hjulpet over 350.000 personer til et bedre syn. Uanset hvilket problem du har, kan vi hjælpe dig. Oplev et tryghedsskabende, roligt og professionelt øjenhospital.
  • Ingen ventetid
  • Vi tager os god tid til dig og din pårørende
  • Fokus på tryghed og kvalitet
  • Specialiserede øjenlæger med mange års erfaring
4,9 på HealthPilot
4,9 på Facebook
4,8 på Google
Beskåret billede af en ældre mand, der bruger en digital tablet derhjemme.

Øjenhospitalet Danmark tilbyder videokonsultationer hos øjenlægen. Det er en sikker og tryg måde, at blive forbundet med en øjenlæge – uanset hvor du befinder dig.

Denne side er for dig, som ønsker at bliv klogere på, hvordan du gør din computer, tablet eller smartphone klar til en videokonsultation.

Sådan bliver du klar: Guide til videokonsultation

Online videokonsultation afvikles via en internet-browser – som er det program du bruger til at gå på internettet. Vi anbefaler følgende opsætning:

  • Ønsker du at bruge din iPhone/iPad/Mac, så anbefaler vi standard internet-browseren: Safari
  • Ønsker du at bruge en Windows computer eller en Android telefon (såsom Samsung, Nokia og Huawei), så anbefaler vi:  Google Chrome (eller sekundært Firefox)
  • Det er en forudsætning, at du har et velfungerende webcam (video-kamera) på din computer, tablet eller telefon, samt en velfungerende mikrofon. Det anbefales også at bruge høretelefoner, hvis du ønsker at benytte din telefon.

Nedenfor kan du se ikonerne for Safari, Google Chrome og Firefox. Klikker du på ét af ikonerne, vil du komme videre til den lokation, hvor du kan downloade den nyeste version af browseren.

Selve videokonsultationen

Vi anbefaler, at du forbereder dig i god tid forinden din videokonsultation hos øjenlægen.
Når du logger på – vha. af det link du har fået tilsendt pr. mail – vil du først blive mødt af et “online venteværelse”.
Fra dette venteværelse sendes du videre til øjenlægen. Se et eksempel på “online venteværelset” nedenfor:

Guide til videokonsultation: Eksempel på hvordan online venteværelset ser ud.

Et eksempel på hvordan “online venteværelset” ser ud før din aftalte tid hos øjenlægen. Bemærk nedtællingen, som hjælper dig med at holde styr på, hvor lang tid der er tilbage.

Herefter får du mulighed for at lave et sidste system-tjek, før din videkonsultation går i gang. Afprøv om din mikrofon, video og lyd fungerer inden du “banker på” fra online venteværelset. Følg blot instrukserne, som vist på billedet nedenfor.

guide til videkonsultation, øjenhospitalet danmark

Sidste system-tjek: test lyd og kamera, før du “banker på” døren, ved at trykke “join conversation”.