Ring nu - Telefon: 71 70 00 00

Bygkorn også kaldet chalazion

Et bygkorn der har udviklet sig, og skal fjernes kirurgisk

Et bygkorn (chalazion), der kræver kirurgisk fjernelse

Der findes to former for bygkorn – indre og ydre. Et bygkorn forsvinder ofte, men i nogle tilfælde kan der opstå en række symptomer, som efterfølgende kræver kirurgisk behandling. Symptomerne kan være ubehag omkring øjet, udposning/knop omkring øjenlåget, rødme, ømhed, smerte, hævelse, svie og kløe.
Et bygkorn kan opstå når en tårekirtler tilstoppes, dette øger risikoen for at udvikle infektion i øjenlåget, og dannelsen af en knude (bygkorn).

Stadier for behandling og fjernelse af bygkorn?

  • I de fleste tilfælde kræver et bygkorn ikke behandling, og forsvinder spontant efter ca. 2 uger.
  • Er bygkornet ikke forsvundet spontant vil man i nogle tilfælde forsøge med antibiotisk behandling.
  • Forsvinder bygkornet ikke spontant efter ca. 2 uger eller ved antibiotisk behandling, kræves et kirurgisk indgreb. Årsagen skyldes at fedtkirtlen har udviklet sig til en permanent kundedannelsen.

Kirurgisk fjernelse af bygkorn (chalazion)

Det kirurgiske indgreb er af  kort varighed ca. 10-15 min, og patienten kan umiddelbart efter behandlingen  genoptage sine daglige gøremål.
Smerte: I forbindelse med det kirurgiske indgreb gives lokal bedøvelse. Under selve indgrebet ligeledes efter operationen vil patienten ikke opleve smerter.

Efterforløb

Indgrebet er en sikker procedure og komplikationer forekommer meget sjældent. Blandt potentielle komplikationer er at infektionen kommer tilbage, og der igen dannes et bygkorn.

TLF: 71 70 00 00
Kontakt os nu
RING MIG OP
Bestil opringning
TILMELD INFOMØDE
Info om operationer
PREMIUM FORUNDERSØGELSE
Klar til linseoperation?