Ring nu - Telefon: 71 70 00 00

Forundersøgelse til skele operation

Ved en forundersøgelse hos vores skeleterapeuet eller øjenlæge vurderes det om du er egnet til et kirurgisk indgreb. Operationen kan både have kosmetisk karakter eller skyldes dobbeltsyn.

Skele operation

Operationen har til formål at justere øjet/øjnene til en centreret retning. Indgrebet foretages på øjets udvendige muskler, som er placeret under en tynd slimhinde. For at opnå en centreret retning bliver øjets muskulatur reducere og justeret ved kirurgisk manipulation. Indgrebet er en-dags kirurgi, og patienten skal forvente at bruge et par timer på hospitalet. Dette inkluderer præoperative forberedelse, udmåling af skelen, en kort samtale med kirurgen, bedøvelse og selv operationen. Den gennemsnitlige varighed af operationen er variabel.

På operationsstuen

Når du kommer ind på operationsstuen skal du ligge dig på et leje. Lejets hovedgære har en forsænkning som stabiliserer di hovedstilling. Når du ligger godt, vil kirurgen dække ansigtet med en steril afdækning, dette spærrer også for lyset fra det andet øjet. Når afdækningen er på plads tjekker kirurgen om bedøvelsen er tilstrækkelig inden operationen starter.  Det muligt under hele operationen at kommunikere med kirurgen, og føler du smerte gives der yderligere bedøvelse.

Efter skele operation

Efter operationen må det forventes at man føler ømhed og der opstår rødme. Nogen patienter føler smerte i efterforløbet, som kan dulmes med en kombination af Panodil og Ipren. I særlige tilfælde kan der udskrives stærkere receptpligtige præparater. Medicinering aftales med kirurgen.

Kontrol

Afhængig af indgrebets omfang aftales kontrolbesøg med kirurgen. Dette kan gøres enten ved forundersøgelsen eller på selve operationsdagen. Er øjets retning ikke er acceptabelt centreret ved kontrol, skal en re-operation overvejes.

Ved skele operation tilrettes øjets muskler for at opnå et centreret syn

Ved skele operation tilrettes øjets muskler for at opnå et centreret syn

Bedøvelse

Før operationen bedøves du først med dråbeanæstesi og efterfølgende vil du få en lokalbedøvelse injektion. Vi har gode erfaringer med at yngre patienter, og har oplevet at patienterne er mere rolige under operationen, hvis de fx har en ipod eller anden lydafspiller med.

TLF: 71 70 00 00
Kontakt os nu
RING MIG OP
Bestil opringning
TILMELD INFOMØDE
Info om operationer
PREMIUM FORUNDERSØGELSE
Klar til linseoperation?