Ring nu - Telefon: 71 70 00 00

Øjenlågsoperation – Operation af tunge øjenlåg

Øjenlågskirurgi er en af de mest effektive måder at forbedre ansigtets udseende. Korrektion af øjenlåg er den mest almindelige kosmetiske operation udført i Danmark. Mange plastikkirurger udfører denne type af behandling, men området og diagnosen er et specialeområde for øjenlæger.

Øjenregionen er sensitiv og dine øjenlåg har stor indvirkning på dit syn. Før en øjenlågs korrektion er det vigtigt med en grundig undersøgelse af øjenregionen. Enhver behandling er individuel, og det kræver en specialist at vurdere indgrebets omfang. Der kræver ekspertise at vurdere om der kun skal fjernes hud, eller der også skal fjernes fedtvæv eller en yderligere opstramning af musklen. Som patient skal du være opmærksom på, at der er forskel på kosmetisk og funktionel behandling. På Øjenhospitalet Danmark udføres funktionel øjenlågskirurgi, hvis formål et at afhjælpe fysiske gener fx hængende øjenlåg, der giver patienten en fornemmelse af hængende gardiner.

Før operation

På operationsstuen vurderer øjenlægen patienten i siddende position, herefter markeres huden med en fin special-tusch. Når markeringerne er sat gives lokalbedøvelse. Du vil kunne mærke et prik med en fin nål, og efterfølgende føle at huden spændes/trykkes i det påvirkede område. Dette giver kortvarig mindre ubehag, men efterfølgende er operationen ganske smertefri.

Hvordan udføres operationen?

Ved øjenlågs kirurgi bliver linjerne markeret i den naturlige fold, dette holder arrene usynlige. Når snittet lægges fjernes overskydende fedt, muskler og løs hud. Fine suturer (sting) bruges til at lukke indsnit, og derved minimere synligheden af ethvert ar. Samme procedure er gældende for det nedre øjenlåg.
Under normale forhold skal man beregne, at være på Øjenhospitalet Danmark i cirka 1 time til indgrebet.

Efter operation

Umiddelbart efter operationen er afsluttet, kan små sterile bandager anvendes. Det er ikke nødvendigt at tildække øjnene, dog kan det anbefales at bruge en salve for at forhindre tørhed i øjet. En vis grad af hævelser og blå mærker er normalt. Medicin kan ordineres til ubehag og smerter. 1-2 uger efter operation skal suturen fjernes, og indgrebet vurderes.
De første uger efter operationen skal man tage det med ro for at undgå blødning. F.eks. må man ikke dyrke sport eller anstrenge sig, mens såret heler. Opheling af sårene tager 2 uger, misfarvning af huden 2-3 uger, mens hævelsen kan vare op til flere måneder.
Efter operationen vil øjenlågene være misfarvede og hævede i nogen tid. Hævelsen kan dog mindskes, hvis man hyppigt bruger kolde kompres på øjnene de første døgn. Selve snittet ligger skjult i de sædvanlige folder, og efter et par måneder er arret næsten usynligt.
Langt de fleste patienter opnår et tilfredsstillende resultat. Komplikationer er sjældne, men kan dog forekomme.

Øjenlågsoperation

Forberedelse til øjenlågsoperation

Udadvendte/indadvendte øjenlåg

Øjenlåget fungerer som vinduesviskeren i en bil. Hvis vinduesviskeren slides, samles snavs på bilens rude, og udsynet bliver dårligt.

Øjenlåget skal således ligge stramt an mod øjet så øjet smøres med fedtstof fra kirtler i øjenlåget – øjets overflade renses for bakterier og snavs – tårerne drænes gennem tårepunktet til afløbet.

Aldersbetinget slaphed af bindevæv kan ikke sjældent give fejlstilling af det nederste øjenlåg. Øjenlåget holdes udspændt af senebånd i siderne. Hvis båndene bliver slappe, får øjenlåget hængekøjefacon. Hvis bindevæv i dybden også bliver slapt, kan selve øjenlåget dreje enten væk fra eller indad mod øjet. I dette tilfælde får man ofte problemer med irritation, røde øjne, tåreflod, hyppige betændelser og måske smerter.

Specielt ved indadvendte øjenlåg kan øjenhårene kradse på hornhinden, så synet skades, og det er da nødvendigt med operation.

Operation

Operationen foregår ambulant i lokal bedøvelse. Man skal tage det med ro de første uger for at undgå blødning. F.eks. må man ikke dyrke sport eller anstrenge sig, mens såret heler. Opheling af sårene tager 2 uger, misfarvning af huden 2-3 uger, mens hævelsen kan vare op til flere måneder.

Efter operationen vil øjenlågene være misfarvede og hævede i nogen tid. Hævelsen kan dog mindskes, hvis man hyppigt bruger kolde kompres på øjnene de første døgn. Selve snittet ligger skjult i de sædvanlige folder, og efter et par måneder er arret næsten usynligt.

Langt de fleste patienter opnår et tilfredsstillende resultat. Komplikationer er sjældne, men kan dog forekomme.

TLF: 71 70 00 00
Kontakt os nu
RING MIG OP
Bestil opringning
TILMELD INFOMØDE
Info om operationer
PREMIUM FORUNDERSØGELSE
Klar til linseoperation?