Ring nu - Telefon: 71 70 00 00

Nethinden

Nethinden er placeret i den bagerste del af øjet. Nethinden er et lyssensitivt væv, som kan sidestilles med kameraets filmrulle. Nethindens celler reagerer på lys, og sender signalerne videre til hjerne, der danner de objekter vi ser.
nethindeløsning

Hvad er nethindeløsning?

Ved en nethindeløsning løsner nethinden sig fra den underliggende hinde. Dette betyder at blodforsyningen nedsættes, nethinden bliver sårbar og kan degenerere. De områder nethinden har løsnet sig kan der visuelt opstå skygge eller sorte områder i synsfeltet. Er der opstået nethindeløsning er det vigtig at starte tidlig behandling, dette kan være i form af laserbehandling eller en operation for nethindeløsning.

Når nethinden ændrer sig

Øjets hulrum betegnes glaslegemet og består af en gelesubstans. Med alderen opløses gelesubstansen og bliver mere væskefyldt. Dette fænomen kan give små uklarheder og kan opfattes som flydende sorte pletter. Dette fænomen er helt normalt, og det er sjældent man foretager behandling, fordi tilstanden ikke er farlig. Erfaringen siger, at de fleste patienter vænner sig til uklarhederne, og de forsvinder i takt med tilvænningen.

Når nethinden ændrer sig og kræver behandling

Der findes i dag to behandlingsmuligheder for nethindeløsning oftest er første procedure en laserbehandling, er laserbehandlingen ikke tilstrækkelig foretaget et kirurgisk indgreb.

Laserbehandling

Rifter i nethinden skal altid behandles, dette gøres med laser, som danner arvæv omkring riften. Formålet ved arvævet er at væsken i glaslegemet ikke kan trænge ind bag nethinden.

Kirurgisk Operation

Forværres problemerne med rifter på nethinden, og er laserbehandlingen ikke tilstrækkelig, kan et kirurgisk indgreb være nødvendigt. Denne tilstand skal ofte opereres indenfor ganske kort tid, fordi man i ventetiden kan øge risikoen for blindhed.
Formålet med operationen er at få nethinden fikseret og lukke rifter for at opnå et bedre syn.

Tryghed og sikkerhed

Øjenhospitalet Danmark kan som en af de få i landet behandle nethindeløsning. Vi har meget erfarent sundhedspersonale og har en af landets førende specialister af nethindesygdommen Overlæge Dr.Med Niels Vesti Nielsen til at varetage patientforløbet.

TLF: 71 70 00 00
Kontakt os nu
RING MIG OP
Bestil opringning
TILMELD INFOMØDE
Info om operationer
PREMIUM FORUNDERSØGELSE
Klar til linseoperation?