Ring nu - Telefon: 71 70 00 00

Flerstyrke linser – Til dig der vil smide billerne helt

Alcon Acrysof Restor Toric IOL

Alcon Acrysof Restor Toric IOL

Har du grå stær, er det vigtigt at tage stilling til, hvilken type linse du skal have resten af livet. Lider du af alderssyn kan en linsebehandling være en mulighed for at opnå en brillefri tilværelse.

En flerstyrke linse også kaldet multifokal, bifokal, eller trifokal har flere optiske styrker. Dette gør, at du kan se skarpt på kort, mellem og lang afstand. Denne linsetype svarer til briller med flydende overgang, og lider du af grå stær, alderssyn, har bygningsfejl, er nær-/langsynet, kan en flerstyrke linse frigøre dig for briller.

Sygesikringen Danmark giver tilskud til operationen. Dækningen gælder for gruppe 1 og 2 samt gruppe 5 med operationsdækning, hvor der ydes et tilskud på 6.000 kr. per øje. Med udvidet operationsdækning stiger tilskuddet til 13.000 kr. per øje. Taksterne er baseret på 2014 listen fra Sygesikringen Danmark.

Flerstyrke-, multifokale- eller trifokale linser er til dig, som søger en brillefri tilværelse. Linserne er velegnede til folk fra 45-50 år, som har brillebehov. Ligeledes er samme operation velegnet til de patienter, som har fået konstateret grå stær, og ønsker brillefrihed efter operationen.

Alderssyn / gammelmandssyn

Har du brug for læsebriller, kan du have presbyopi (alderssyn/gammelmandssyn). Det er en naturlig del af livet og påvirker millioner af mennesker hver dag. Ligesom grå hår og rynker betragtes presbyopi, som en normal del af aldringsprocessen. De første symptomer opstår som regel i alderen 40-50 år. Du vil ofte mærke symptomerne ved læsning, fordi bogstaver er små, de bliver utydelige og bogen skal ud i strakte arme. Behandlingen er en velkendt og anerkendt procedure, som i praksis er tilsvarende en grå stær operation.

Grå stær og valg af linser

En operation for grå stær kan ikke laves om og holder resten af livet. Det er derfor vigtigt at at tage stilling til valg af linsetype. De specielle linser kan give dig brillefrihed. Bruger du i dag briller med flere styrker, har du mulighed for at slippe brillerne efter operationen.

Er jeg egnet til flerstyrkelinse – multifokal, bifokal eller trifokal ?

Der findes mange forskellige typer af linser, og det er vigtig at finde den type, som passer netop dine øjne og dit behov. Det kræver en grundig forundersøgelse, og et udmåling med specielt udstyr. En forundersøgelse skaber grundlaget for et tilfredsstillende resulatat. På Øjenhospitalet Danmark har vi specialt uddannedet fagfolk til at foretage målinger og give vejledning.

Operationen

Operationen med den flerstyrke linse er næsten identisk med en grå stær operation. Forskellen er primært i forberedelserne til operationen. Du kan læse en beskrivelse af indgrebet HER.
Det anbefales at blive opereret på begge øjne for at opnå det bedste resultat.

Informationsmøde

Det er ikke alle patienter, som er egnet til en multifokal linse, men er du interesseret i at høre mere og blive undersøgt skal du kontakte Øjenhospitalet Danmark per telefon 71 70 00 00.
Hver måned afholder vi informationsmøde om grå stær og de muligheder vi kan tilbyde.
KLIK HER for at få besked om næste informationsmøde.

Tryghed og sikkerhed

Det vigtigt at føle tryghed og sikkerhed. Lægevidenskaben er fyldt med udstyr og nye produkter, men det er et faktum, at det stadig er mennesker der styrer processerne bag apparaturet.

Øjenhospitalet Danmark har kun kompetent og erfarent personale. Vores grå stær operationshold har erfaring med øjenkirurgi siden 1980’erne, og har været blandt de mest produktive og banebrydende for deres samtid. Vi er meget stolte over at tilbyde vores patienter høj lægefaglig kvalitet.

TLF: 71 70 00 00
Kontakt os nu
RING MIG OP
Bestil opringning
TILMELD INFOMØDE
Info om operationer
PREMIUM FORUNDERSØGELSE
Klar til linseoperation?